Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 30, kedd, 19:00
Leírás: 

RAGADÓS – A Szákom Kft. munkatársai március 1-től csak a felmatricázott kommunális hulladékgyűjtőkből szállítják el a szemetet

SZEMLE – A Pénzügyi Bizottság elnöke is elégedetten tekintette meg a felújított lőteret
JELES – 90 százalékos átlaggal zárták a félévet az Arany iskola tanulói

Hulladékszállítás
Többen megkapták már a MOHU levelét, amely a számla mellett egy matricát is tartalmazott. Ezt a matricát kell a hulladékgyűjtőre felragasztani, ennek alapján szállítja el a Szákom Kft. a kommunális hulladékot. A levélben megtalálják az idei szállítási menetrendet is.
Megszólaló: TŐKE GYULA - FŐMÉRNÖK

Lőtér
Január 15-én adták át a felújított lőteret. Az ünnepségen részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a Magyar Sportlövők Szövetségének vezérkara, és az önkormányzat Képviselő-testületének több tagja is. Kovács Lajos, a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság elnöke családi okokból nem tudott jelen lenni, ezért a tegnapi edzésen tekintette meg a felújított létesítményt. A bizottsági elnök elégedett volt az eredménnyel, és további támogatásáról biztosította a Százhalombattai Lövészklubot.
Megszólaló: KOVÁCS LAJOS – ELNÖK, PEVB
SINKA LÁSZLÓ – FŐTITKÁR, MSSZ

Arany
Jó teljesítményt nyújtottak az Arany iskola diákjai az első félévben. A 881 tanuló tanulmányi átlaga 90, magatartása 93, szorgalma 91 százalék lett. Az értékek hasonlóak az elmúlt évek féléves eredményeihez. Az intézményvezetőtől emellett megtudtuk, hogy az iskolában nincs tanárhiány, és jövőre is két első osztályt szeretnének indítani. Február 8-án pedig farsangi kavalkádra hívják a nagycsoportos óvodásokat.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

Kiállítás
Török Sándor alpolgármester nyitotta meg a Matrica Múzeum közösségi kiállítását tegnap délután. A három részesre tervezett tárlat első eseményén a múzeum munkatársai írták le és illusztrálták tárgyakkal, százhalombattai kötődésüket. A következő időszakban másokat is szeretnének bevonni a folyamatosan gyarapodó gyűjteménybe.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, „MATRICA” MÚZEUM

Cserkészbál
Szombaton rendezi meg a battai cserkészcsapat idei alapítványi bálját. A befolyt összegből évek óta a gyerekek táboroztatását finanszírozzák. Idén is tematikus bállal készülnek. A részletekről Hopka János csapatparancsnokot kérdeztük a készülődés
utolsó napjaiban.
Megszólaló: HOPKA JÁNOS – CSAPATPARANCSNOK, 1026-OS SZÁMÚ SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY CSERKÉSZCSAPAT

AJÁNLÓ: 10 KÉRDÉS A HÁZIORVOSHOZ
Híradónk után egy mindenkit érintő fontos kérdésről tájékoztatjuk nézőinket, Dr. Bencze Rita háziorvos segítségével. Mint arról már beszámoltunk, február elsejétől átalakul az orvosi ügyeleti rendszer, ami érinti a szakrendeléseket és a háziorvosok rendelését is. Maradjanak velünk a következő tíz percben, hogy a tíz kérdésünkre kapott válaszokból megismerjék a legfontosabb változásokat.