Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 29, hétfő, 19:00
Leírás: 

FONTOS RÉSZLETEK – A héten lép életbe az új orvosi ügyeleti rendszer

PARÁZS VITA – Megosztott a közvélemény a Sóskútra tervezett akkumulátor feldolgozó ügyében
„JAMPIK ÉS JAMPIPIK” - Rock n' Roll tematikájú bált szervezett a Szivárvány Óvoda

Ügyelet
Február 1-én, csütörtökön lép életbe az új központosított ügyeleti rendszer Pest, és Fejér megyében. Ez sok feladatot ad a battai háziorvosoknak és várhatóan ennél is több kellemetlenséget a betegeknek. Dr. Bencze Ritát a legfontosabb változásokról és tudnivalókról kérdeztük.
Megszólaló: DR. BENCZE RITA – FELNŐTT HÁZIORVOS

Akkumulátor feldolgozó
Sóskúton építene akkumulátor feldolgozó üzemet egy szlovén cég. A település vezetése támogatja a beruházást, a lakosság azonban megosztott a kérdésben. A szomszédos Érd és Tárnok több információt szeretne kapni az építkezéssel, illetve a tervezett üzemmel kapcsolatban, ennek hiányában ellenzik a projektet. Dr. Lukács Lászlót, Tárnok polgármesterét telefonon értük el, hogy megoszthassuk nézőinkkel véleményét.
Megszólaló: DR. LUKÁCS LÁSZLÓ – POLGÁRMESTER, TÁRNOK

Szivárvány-bál
Utoljára 2020-ban rendezett alapítványi bált a Szivárvány Óvoda. A rendezvényen érzékelhető volt, hogy a szülők és a dolgozók „ki voltak éhezve” egy együtt töltött laza estére. A hangulat fantasztikus volt. Az idei évben a Puha Fészek Alapítvány arra gyűjtött, hogy az óvoda udvarának egy részén a rossz állapotú talajt műfüves borításra cserélhessék.
Megszólaló: JAGICZA ZSZUZSANNA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA
BÁNKI ANNA – ELNÖK, PUHA FÉSZEK ALAPÍTVÁNY

Volánbusz
A bérmegállapodások sikertelensége miatt tegnapra és mára szervezett sztrájk miatt, több Volánbusz járat kimaradt. Százhalombattát is érinti a járatkiesés, több ember hiába várt a megállóban. Őket kérdeztük, hogy miként oldják meg utazásukat, milyen nehézséget okozott számukra a járatkimaradás. A holnapi naptól újra menetrend szerint közlekednek az autóbuszok.

Sztárbarangoló
A közelmúltban Százhalombattára látogatott a Sztárbarangoló című műsor stábja, hogy – Sipos Tamás kalauzolásával – bemutassák a Hatoscsatorna nézőinek városunk néhány nevezetességét: a „Matrica” Múzeumot, a Régészeti Parkot és a Szent István- templomot. A vendégek Török Sándor alpolgármesterrel is találkoztak. Őt kérdeztük a forgatás részleteiről.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a FeZenBa Zenekar koncertjéről, a Művészeti Iskola félévi koncertjéről, és a Tűzfészek Társulat látványos előadásáról. Maradjanak velünk!