Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 26, péntek, 19:00
Leírás: 

BIZONYÍTVÁNYOSZTÁS – A legjobb tanulókat díjazták ma reggel az 1-es iskolában

KÖNNYEBBSÉG – A családi és személyi adókedvezmények érvényesítésére figyelmeztet a NAV
„TISZTA FORRÁSBÓL” - Közös népdalestet tartott a Cselefendi Asszonykórus és a Muslinca Dalárda

Bizonyítvány
Véget ért az első félév az iskolákban. A diákok megkapták félévi jegyeiket, amelyek – a felvételizők kivételével – inkább csak biztatások és figyelmeztetések, mintsem komoly téttel bíró értékelések. Az 1. számú Általános Iskolában ma reggel kiosztották a kitűnő tanulóknak, valamint a kiemelkedő sportolóknak, a versenyeken eredményesen szereplőknek járó okleveleket is. Az intézményvezető pozitívan értékelte a 2023/24-es tanév első félévét.
Megszólaló: HEGEDÜS ROLAND – INTÉZMÉNYVEZETŐ, 1. SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA

NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívást tett közzé, amelyben figyelmezteti az érintetteket, hogy minél hamarabb jelezzék munkáltatójuknak családi, illetve személyi adókedvezményeiket, hogy már a januári fizetésben is megjelenhessen a törvény szerint járó könnyítés. Az érintettek köre széles: a négy vagy több gyereket nevelő, illetve harminc évnél fiatalabb anyák, az első házasok, és a különböző betegségekkel diagnosztizált személyek is érvényesíthetik a kedvezményt. A részletekről a NAV sajtóreferensét kérdeztük.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Népdalkörök
A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként közös népdalestet tartott tegnap a Barátság Kulturális Központban a Cselefendi Asszonykórus és a Muslinca Dalárda. A női, illetve férfi tagokból álló együttesek jó hangulatú előadása széles merítést nyújtott a megjelenteknek a magyar népdalkincsből.
Megszólaló: DAMAKNÉ FERENCZI ANNA – KARNAGY, MUSLINCA DALÁRDA
HOMOKI TÍMEA – KARNAGY, CSELEFENDI ASSZONYKÓRUS

Előadás
Ismeretterjesztő előadásra hívja az érintetteket és az érdeklődőket a Százhalombattai Védőnői Szolgálat. Csókásiné Herman Anna vezető védőnő a babavárás, illetve a csecsemőgondozás időszakáról mond el fontos információkat és ad hasznos tanácsokat holnap délelőtt a Szülők Fórum Egyesület székhelyén.
Megszólaló: CSÓKÁSINÉ HERMAN ANNA – VEZETŐ VÉDŐNŐ

Szélkárok
A tapasztalatok szerint az erős szélben több riasztást kapnak a tűzoltók, elsősorban kidőlt vagy veszélyessé vált fákhoz. Tegnap is sok ilyen hívás érkezett a Pest megyei Katasztrófavédelemhez. Ezek számbavételét kértük a szervezet helyettes szóvivőjétől.
Megszólaló: NÉMETHY ZITA – HELYETTES SZÓVIVŐ, PVKI