Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 25, csütörtök, 19:00
Leírás: 

NEHÉZSÉGEK – Az átalakuló ügyeleti rendszerről tárgyalt az orvosokkal városunk polgármestere

OSZTÁLYOZÓ - Sikeres és tartalmas félévet zárt a Kőrösi sportiskola
ÚTRA VALÓ – Már csak hat napig érvényesek a 2023-as autópálya matricák

Háziorvosok
Sok fontos kérdés került napirendre a ma délutáni megbeszélésen, városunk háziorvosai, a SZEK főigazgatója, és városunk polgármestere között. Az átalakított ügyeleti rendszer sok nehézséget fog okozni, és mivel mához egy hétre már az új konstrukcióban kell működni, javában zajlanak az intenzív előkészületek. Minden problémára megpróbálnak optimális, lakosságbarát megoldást találni.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PH.D. - POLGÁRMESTER

Kőrösi
Sikeres félévet zárt a Kőrösi Sportiskolai Általános Iskola, mivel az oktatás eredményei visszaigazolják a tantestület erőfeszítéseit. A vezetők annak is örülnek, hogy elegendő  pedagógus és az oktatást, nevelést segítő szakember áll az iskola rendelkezésére.
Megszólaló: KISS TIBORNÉ – FELSŐS IGAZGATÓ-HELYETTES, TORNAI BOGLÁRKA – ALSÓS IGAZGATÓ-HELYETTES

NÚSZ
Február 1-jén érvényüket vesztik a 2023-as országos, illetve megyei autópálya matricák. Akik 2024-re vásárolnak úthasználati jogosultságot, azoknak az infláció mértékének megfelelő díjemeléssel kell számolniuk. Az is fontos információ, hogy bővült a díjköteles utak hossza is. A legfontosabb tudnivalókról, és a tavalyi év forgalmáról a NÚSZ Zrt. Kommunikációs vezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: MARCZIN BENCE – KOMMUNIKÁCIÓS VEZETŐ, NÚSZ ZRT.

Könyvtár
Érdekes statisztikát tett közzé a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Összeállították az elmúlt év legnépszerűbb felnőtt-, illetve gyerekkönyveinek listáját. Az is kiderült, hogy a gyerekek, a felnőttek és a nyugdíjasok közül kik voltak a legaktívabb kölcsönzők, és hogy milyen sok könyvet olvastak.
Megszólaló: KOLLÁTH SÁRA – KÖNYVTÁROS

Fenyőjárat
Évről évre egyre kevesebb fenyőfát kell összegyűjtenie a Szákom Kft. munkatársainak. Ez a munka már csaknem befejeződött, az egykor tündöklő örökzöldek már Érden várják, hogy újrahasznosítsák őket. A városlakók szerencsére jól látható helyre tették ki a fákat így könnyebb volt a begyűjtésük.
Megszólaló: TŐKE GYULA - FŐMÉRNÖK

AJÁNLÓ: A MAGYAR KULTÚRA NAPJA SZÁZHALOMBATTÁN – 1. RÉSZ
Január 21-én a Barátság Kulturális Központban nagyszabású gálaműsorral ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját. Híradónk után a műsor első részét vetítjük le nézőinknek. Maradjanak velünk!