Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 19, péntek, 19:00
Leírás: 

MŰVELŐDÉS – Gazdag programkínálattal készül a kultúra hetére a BKK

ELLENŐRZŐ – Véget ért az első félév az iskolákban
ÖSSZPONTOSÍTÁS – A felvételizők számára kértünk néhány praktikus tanácsot a pszichológustól

Magyar Kultúra Hete
Idén is gazdag programkínálat várja a művészetek kedvelőit a Magyar Kultúra Hetén. A program vasárnap díszelőadással kezdődik, amelyen színre kerül a Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciója, a Csodavárók. Erről és a további programokról Szigetvári Józsefet kérdeztük.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, BKK
 

Félévzárás
A mai nappal, az osztályozó értekezleteket követően lezárják az iskolákban az első félévet. Az Eötvös suliban tartalmas és változatos volt a tanév első fele és ez látszik a gyerekek eredményein is. A bizonyítványokat a hónap végén kapják kézhez a diákok.
Megszólaló: KARSAI MELINDA – INTÉZMÉNYVEZETŐ HELYETTES
HORVÁTH GABRIELLA – INTÉZMÉNYVEZETŐ HELYETTES

Felvételi
Szombaton írják a diákok a középiskolai központi írásbeli felvételit. Az eredmény fontos a továbbtanulásuk, ezáltal jövőjük szempontjából is. Ilyen és hasonló jelentőségű megmérettetéseken, a tárgyi tudás és a jó képességek mellett, elengedhetetlen a megfelelő pszichés állapot is. Bogdán Bence pszichológustól néhány praktikus tanácsot kértünk a felvételizők számára.
Megszólaló: BOGDÁN BENCE – PSZICHOLÓGUS

Tűzoltó toborzás
„Tűzoltó leszel s katona, / vadakat terelő juhász...” Aki a József Attila versében szereplő három szakma közül az elsőhöz vonzódik, azt várja „kötelékeibe” a katasztrófavédelem. Már óvodások és iskolások körében is igyekeznek népszerűsíteni ezt a nemes hivatást, a felnőtté cseperedő fiatalokat pedig várják a tűzoltó tanfolyamokra. A sikeres vizsgázók az érdi kirendeltség területén is munkát vállalhatnak.
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES

Focitorna
A hétvégén újra Soczó Ádámért rúgják a bőrt az ország több városából érkező hobbi vagy egykori profi labdarúgók. A kétnapos tornát évek óta Szilvási Zsolt szervezi és évről évre egyre többen jelentkeznek. A befolyt összeget idén is Ádám családjának adományozzák.
Megszólaló: SZILVÁSI ZSOLT - SZERVEZŐ

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállítással várjuk nézőinket. Az alvás rejtelmeiről beszélgetünk egy neurológus szakorvossal, megemlékezünk két évfordulós költőről, szakácspárosunk farsangi tálat készít, és a gyerekek meséje sem marad el. Képes ajánló következik.