Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 18, csütörtök, 19:00
Leírás: 

TUDÁSPRÓBA – Szombaton írják a diákok a központi írásbeli felvételiket

MENNI VAGY NEM MENNI? - Máig kérhették az óvodás gyerekek szülei a beiskolázás halasztását
ÁSZ – A legjobb 32 közé jutott a városunkban nevelkedett teniszező, Marozsán Fábián az Australian Openen

Felvételi
Szombaton nagy feladat vár a 4-es, 6-os, és 8-os diákokra. Ezen a napon írják ugyanis a központi írásbeli felvételi vizsgákat. A SZISZKI intézményvezető helyettese hasznos tanácsokkal és információkkal szolgál a szombati nappal kapcsolatban.
Megszólaló: TROJKÓNÉ HORVÁTH ILDIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ HELYETTES, SZISZKI

Beiskolázás
Ma járt le a határideje annak, hogy a hatodik életévüket szeptember előtt betöltő óvodások szülei kérelmet nyújtsanak be az Oktatási Hivatalnak az iskolai beiratkozás halasztása érdekében. Az érintett szülők jelentős része él a lehetőséggel, és az esetek túlnyomó többségében kérelmüket helybenhagyják. A kérvényezési folyamat részleteiről a döntés szempontjairól az egyik százhalombattai óvoda intézményvezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: JAGICZA ZSUZSANNA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA

Örkény-bérlet
Mától lehet megvásárolni, illetve megújítani a Barátság Kulturális Központ Örkény-bérletét. A népszerű sorozatban idén is három darabot kínálnak a
színházkedvelőknek. Ezek ismertetésére kértük az intézmény igazgatóhelyettesét.
Megszólaló: PALAGYI RÉKA – IGAZGATÓHELYETTES, BKK

Művészeti iskola
Koncertekkel és sok tanulással telt az első félév a Művészeti Iskolában. A félév zárásaként koncertet is adnak a diákok, akik már túl vannak a vizsgákon is. Az intézmény vezetőjét Kun Katalint a tanév első feléről és a legnépszerűbb szakokról kérdeztük.
Megszólaló: KUN KATALIN - INTÉZMÉNYVEZETŐ

Tenisz
Marozsán Fábián nevét egyre többször lehet hallani az utóbbi időben. A kiemelkedően tehetséges teniszező évről évre jobb eredményeket ér el a világversenyeken. A sportoló holnap újra pályára lép az Australian Openen a legjobb 32 között. Fábián öt évig teniszezett Százhalombattán, a VUK Se színeiben Dénes Tibor kezei alatt nevelkedett, ezért felkerestük egykori edzőjét.
Megszólaló: DÉNES TIBOR – TENISZ SZAKOSZTÁLYVEZETŐ, VUK SE.

AJÁNLÓ: FREEDOM ZENEKAR XIII. ÚJÉVI JÓTÉKONYSÁGI KONCERTJE – 1. RÉSZ
Január 12-én tartotta XIII. Újévi Jótékonysági koncertjét a Freedom Zenekar. Híradónk után a nagysikerű rendezvény felvételének első részét láthatják nézőink. Maradjanak velünk!