Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 17, szerda, 19:00
Leírás: 

BEKÖLTÖZŐK – Változások az ingatlan piacon

FRONTÁTVONULÁS – A fronthatásokról kérdeztük a háziorvost
RÓLUNK SZÓL - Közösségi és helytörténeti kiállításokkal készül a Magyar Kultúra Hetére a Matrica Múzeum

Ingatlan
A 2023-as év stagnálása után az év elején, elkezdtek emelkedni az ingatlanok árai. A legtöbben még mindig a lakásokat keresik, de egyre többen vannak, akik jó állapotú családi házat vennének. A szakember hiány és az égbe szökő építőipari árak miatt megnőtt a kereslet a felújított ingatlanok iránt.
Megszólaló: KÁLMÁN ILDIKÓ - INGATLANSZAKÉRTŐ

Frontok
Az időjárás hirtelen változásai sok ember szervezetét megviselik. Fejfájást, rossz közérzetet, és ízületi bántalmakat is okozhatnak a hideg- vagy melegfrontok. A következő napokban mindkettőre fel kell készülnünk, ezért – a frontérzékenység okainak számbavételén túl – néhány praktikus tanácsot is kértünk dr. Tóth Béla háziorvostól.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Múzeum
A zárt ajtók mögött is folyik a munka a Matrica Múzeumban. Az intézmény dolgozói elsősorban adminisztratív feladatokkal foglalkoznak, de időnként – előzetes bejelentkezés alapján – csoportokat is fogadnak. A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatához is csatlakozik az intézmény: január 29-én kísérleti jellegű közösségi kiállításara kerül sor, február 7-én pedig Buzay József helytörténeti kiállítását nyitják meg.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, MATRICA MÚZEUM

NAV
Kevesebb adminisztrációt, könnyebb és gyorsabb kitöltést tesz lehetővé a NAV megújult e-SZJA felülete, amely már elérhető az adózók számára. A változásokról, illetve a következő időszak fontos határidőiről kértünk tájékoztatást a NAV megyei sajtóreferensétől. 
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Konditerem
Új konditerem nyílt az óvárosban a Sportközpont felső szintjén. A termet a legmodernebb gépekkel szerelték fel és az elmúlt hetekben már sokan látogatták. A sportközpont vezetője is boldogan és elégedetten nyilatkozott a fogadtatásról.
Megszólaló: UDVARDI LEONÓRA - INTÉZMÉNYVEZETŐ

AJÁNLÓ: Terítéken
Híradónk után stúdiónk vendége lesz Katona István a VUK SE elnöke, akivel elindítjuk szokásos évértékelő sorozatunkat. Maradjanak velünk, hiszen sokszáz utánpótlás korú sportoló helyzetével foglalkozunk!