Híradó

Adás időpontja: 
2024. január 16, kedd, 19:00
Leírás: 

HÁZAVATÓ – Hétfőn, ünnepélyesen átadták városunk új Lőterét

ESŐFOGÓ – Csapadékvíz elvezető rendszert építettek ki a Vidra utcában
FŰTŐÉRTÉK – A szokatlanul hideg időszak ellenére sincs hiány tűzifából az országban

Lőtér
Tegnap délután került sor a Gesztenyés úton kialakított Lőtér átadó ünnepségére. A meglehetősen romos épületből az Önkormányzat és a Szövetség anyagi támogatásával, valamint sportolók, családtagok, barátok segítségével jól funkcionáló 10 méteres, 14 lőállásos lőteret alakítottak ki. Az ünnepségen városi és országos szövetségi vezetők, és a MOB főtitkára is részt vett.
Megszólaló: KÉRI ATTILA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI LÖVÉSZKLUB, SINKA LÁSZLÓ – MSSZ FŐTITKÁR
VEZÉR MIHÁLY PH.D. POLGÁRMESTER
FÁBIÁN LÁSZLÓ – MOB FŐTITKÁR

Csatorna
Önkormányzati forrásból létesített nyílt-, illetve zártszelvényű csapadékvíz elvezető árkokat a dunafüredi Vidra utcában a SZÁKOM Kft. A beruházást az ott lakók is igényelték, mivel az intenzív esőzések idején rendszeresen befolyt a csapadékvíz az ingatlanokra. A munkálatok részleteiről a kommunális cég főmérnökét kérdeztük. 
Megszólaló: TŐKE GYULA – FŐMÉRNÖK, SZÁKOM KFT.

Tűzifa
Elegendő tűzifa áll rendelkezésre az ország fatelepein, és az is kedvező hír, hogy az utóbbi időben nem drágultak a fűtőanyagok – tudtuk meg egy érdi fatelepen. Építőanyagokból is megfelelő a kínálat, és az áraik is kedvezően alakultak.
Megszólaló: SZEGEDI ZSOLT

Rendőrség
Állásbörzét tart a rendőrség szerdán az ORFK Teve utcai székházában. Az érdeklődők megismerhetik a rendőrségen betölthető civil és hivatásos munkakörök széles spektrumát, a feladatokat és lehetőségeket. A résztvevők pódiumbeszélgetéseken bepillantást nyerhetnek a hivatásos rendőrök hétköznapjaiba, és megismerkedhetnek a rendőrség eszközparkjával is.  
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – R. SZÁZADOS

Időjárás
„Irene” névre keresztelték azt a ciklont, amelynek hatására csütörtökön szubtrópusi levegő áramlik be Magyarország területére. Az előrejelzések szerint a déli tájakon a 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet, másnap azonban újabb lehűlés várható, és csapadékzóna is érkezik, amely akár fehérbe is boríthatja a tájat. A részletekről az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberét kérdeztük.
Megszólaló: PÁLL MÁRTON – METEOROLÓGUS

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című műsorunkkal várjuk nézőinket, amelyben ezúttal elsősorban kosárlabdával és labdarúgással foglalkozunk. Maradjanak velünk!