Híradó

Adás időpontja: 
2023. december 04, hétfő, 19:00
Leírás: 

ADVENTI FÉNYEK – A kellemetlen idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a városi fényfelgyújtási ünnepen

IN VINO VERITAS – Idén is nagy siker volt a Hamvas Béla Városi Könyvtár játékos borestje
MIKULÁSOK KÉTKETÉKEN – Szombaton, látványos motoros Mikulások lepték el a várost, ajándékot hozva a gyerekeknek

Fényfelgyújtás
Minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés, bátran állíthatjuk, hogy zsúfolásig telt a Szent István tér a Fényfelgyújtás ünnepségére. Igazi téli élményeket ígért a jégpálya, csillogott villogott a kisvasút, a pavilonokban pedig kézműves termékkel, finom ételekkel és italokkal várták a vásárlókat. A színpadon igazi karácsonyi hangulatot teremtettek a fellépők, majd közösen visszaszámoltak, és Vezér Mihály polgármester, kisunokája segítségével felkapcsolta az ünnep fényeit, a városi díszkivilágítást.
Megszólaló: ÁDÁM ERIKA – ÜGYVEZETŐ, SPORTHALOM KFT, SZIGETVÁRI JÓZSEF – ÜGYVEZETŐ, BKK, VEZÉR MIHÁLY PH.D. - POLGÁRMESTER

Borest
„Az idő labirintusában” - ezt a talányos címet kapta a Hamvas Béla Városi Könyvtár hatodik játékos borestje. A résztvevő csapatok a régmúlt időkben kalandozhattak, vezérfonaluk az irodalom volt, bátorságot és ihletet pedig jóféle boroktól kaphattak. A jó hangulatú est bevételét a könyvtár informatikai rendszerének fejlesztésére fordítják.
Megszólaló: KOVÁCS MARIANNA – IGAZGATÓ, HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR
LEHOCZKI ZSUZSANNA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY

Motoros Mikulás
Idén is Motoros Mikulások lepték el szombaton a várost. A Mikulások ajándékot hoztak az érdi Fészek Egyesület, a százhalombattai CSÁO lakóinak és a gyerekeknek. A legtöbben idén is a Piac téren voltak kíváncsiak a Nagyszakállúra.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR

Fenyőfelállítás
Ma délelőtt megérkezett a Szent István térre a város idei karácsonyfája, egy gyönyörű
lucfenyő. Az örökzöld a Géza fejedelem útján nevelkedett ma reggeli kivágásáig. A szállítóknak különösen óvatosnak kellett lenniük az út során, és faragni való is akadt a fenyőn, de végül sikerült a helyére állítani, ahol ünnepi díszbe öltözve minden városlakó számára az ünnep örömét fogja hirdetni.
Megszólaló: KOVÁCS-BORBÉLY ZSUZSA – VÁROSI FŐKERTÉSZ

Vöröskereszt
Egy budaörsi hipermarketben gyűjtött adományokat a százhalombattai Családok Átmeneti Otthona. Ezúttal a polgárőrök is segítettek nekik, Szalai Attila elnök is jelen volt a gyűjtésen, aki beszámolt arról is, hogy idén csak feleannyi adomány gyűlt össze, mint a tavalyi évben.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a SZIKE fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségről, és felidézzük a Csókos asszony című előadást is. Maradjanak velünk!