Híradó

Adás időpontja: 
2023. december 01, péntek, 19:00
Leírás: 

KUTYADOLOG – Megérkeztek a játékok és a padok az új kutyafuttatóba

ÉLET-BIZTOSÍTÁS – Újraélesztési tanfolyamon vettek részt az önkormányzati dolgozók
ÜNNEPI FÉNYEK – Ma estétőll gyönyörködhetünk az adventi ablakokban Százhalombattán

Kutyafuttató
Az új kutyafuttató elnyerte végleges formáját, hiszen megérkeztek a játékok és kihelyezték a kültéri padokat. Az új futtató biztonságos, körbekerített és árnyat ígérő, de most inkább „nedves”. Sokan már eddig is használták ezt a területet, de amióta elkészült, rengeteg kutyás gazdi látogatja a Pannónia lakótelep új futtatóját.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Újraélesztés
Az elsősegélynyújtás és újraélesztés alapvető tudnivalóiról hallgathattak előadást a Polgármesteri Hivatal, illetve az önkormányzat intézményeinek dolgozói. A résztvevők az elméleti tudnivalók mellett az újraélesztés gyakorlatát is kipróbálhatták.
Megszólaló: CSÁK TÍMEA

Adventi ablakok
Ma kereshetjük föl az első százhalombattai adventi ablakokat. Sokan jelentkeztek a kezdeményezésre, így minden városrészben lesznek olyan utcák, ahol kidíszített ablakokban, erkélyekben vagy kapukban gyönyörködhetünk, amelyeket egy közösségi csoportban meg is örökíthetünk. Azt is megkérdeztük a szervezőtől, hogy ma este hol találkozhatunk adventi ablakokkal.
Megszólaló: KANICSÁR ÁGNES

Katolikusok
Vasárnap meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún. A Jézus születésének ünnepét megelőző négy hét, az örömteli várakozás időszaka a hívő emberek számára. A százhalombattai katolikusok is számos, a megszokott liturgiától eltérő eseménnyel készülnek a karácsonyra. Ezek részleteiről kérdeztük Arany Ferenc plébánost.
Megszólaló: ARANY FERENC – PLÉBÁNOS

Múzeum
December 5-én újra ellátogat a Matrica Múzeumba a Mikulás. A gyerekeknek ajándékot is hoz, de a múzeum dolgozói is sok kézműves és egyéb foglalkozással várják az érdeklődőket. Az ingyenes rendezvényen fellépnek a Batta Balett Stúdió táncosai is.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – IGAZGATÓ HELYETTES, MATRICA MÚZEUM