Híradó

Adás időpontja: 
2023. november 30, csütörtök, 19:00
Leírás: 

SZÁMADÁS – Ünnepélyes hangulatban telt az esztendő utolsó Képviselő-testületi ülése

BÖRZE – Nyílt napot tartottak a SZISZKI-ben
JÓ TÁRSASÁG – Újjászervezik a dunafüredi Idősek Klubját

Testületi 1.
Ma tartotta idei utolsó ülését a Képviselő-testület. A képviselők költségvetés-módosítással járó kérvényeket támogattak, sor került Alapítói ülésekre, és fontos döntéseket hoztak az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében is. A legfontosabb napirendi pontokról elsőként Vezér Mihály polgármestert kérdeztük.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PH.D. – POLGÁRMESTER

Testületi 2.
Szokásunkhoz híven, ezúttal is megkértük a képviselőket, emeljék ki a számukra legfontosabb döntéseket a mai testületi ülés napirendi pontjai közül.

SZISZKI
Végzős általános iskolás diákokat és szüleiket várták ma délelőtt a Széchenyi István Technikum és Gimnázium, népszerű nevén a SZISZKI nyílt napjára. Az érdeklődők megismerkedhettek az iskola képzési rendszerével, tájékozódhattak a felvételi
követelményekről, és nyílt órákon is részt vehettek.
Megszólaló: LÁSZLÓNÉ GARAGULY ANIKÓ – MB. INTÉZMÉNYVEZETŐ

Idősek klubja
Katalin-nap alkalmából tartott bált a Cseverészde Klub a Családsegítő Központban. A jó hangulatú beszélgetést és a jóízű vacsorát táncmulatság követte. Az intézmény célja, hogy a hétköznapokon is többet találkozhassanak egymással az idős, magányos emberek, ezért a jövőben szervezettebben és intenzívebben szeretnék működtetni a Dunafüredi Idősek Klubját.
Megszólaló: KÁMÁN ATTILÁNÉ – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI CSALÁDSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY, TILL ERIKA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, VCSGK

András-nap
November 30-a, András napja, hagyományos időjósló nap. A néphit szerint, ha ezen a napon esik a hó vagy az eső, a következő negyven napon is esni fog. Több népszokás is kapcsolódik az utolsó őszi naphoz. Ezekből mondunk el néhányat a következő percekben, a várható időjárásról pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberét kérdeztük.
Megszólaló: VASZKÓ ANDRÁS – METEOROLÓGUS

AJÁNLÓ: MÚLT ÉS JELEN – BESZÉLGETÉS STRAUSZ KÁLMÁN KARNAGGYAL
Strausz Kálmán Liszt Ferenc-díjas karnagy a közelmúltban az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének vendége volt, ahol életéről és munkásságáról mesélt a jelenlévőknek. Híradónk után a beszélgetés második részét láthatják nézőink.