Híradó

Adás időpontja: 
2023. november 20, hétfő, 19:00
Leírás: 

EGYETÉRTÉSBEN – Ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének

SZÍNES FORGATAG – Szombaton tartották a Proseccós éjszakák tizedik előadását
FOCILÁZ – Százhalombattai szurkolók is buzdították tegnap a magyar válogatottat

Fidesz
Szombaton tartotta országos tisztújító kongresszusát a Fidesz. A párt ismét bizalmat szavazott az elnöki posztra egyedüliként pályázó Orbán Viktornak, és megerősítették tisztségükben az eddigi alelnököket. A kongresszus hangulatáról, a helyi szervezet helyzetéről és a választási előkészületekről Lukács Bernadettel a százhalombattai
szervezet elnökével beszélgettünk.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – ELNÖK, FIDESZ SZÁZHALOMBATTAI SZERVEZETE

Proseccós éjszakák
A filmek világa adta a vezérfonalát a Proseccós éjszakák 10. előadásának. A Barátság Kulturális Központ nézőterét megtöltő közönség klasszikus és modern balett, örökzöld slágerek és szórakoztató irodalmi alkotások sokszínűségét élvezhette. A rendezvény résztvevőit Vezér Mihály polgármester köszöntötte.
Megszólaló: HÁZI TAMÁS – SZERVEZŐ

Szurkolói busz
Valószínűleg minden nézőnk értesült már arról, hogy a magyar labdarúgó válogatott tegnap délután 3:1-re legyőzte Montenegrót, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. A lelátón szép számmal ültek százhalombattai szurkolók is, akiknek az önkormányzat ingyenes buszjáratot indított.
Megszólaló: HORVÁTH KRISTÓF – PR-MUNKATÁRS

Orvos
Egyre többen fordulnak felső légúti tünetekkel háziorvosukhoz. Egyszerű megfázástól az influenzán át a COVID-ig sokféle betegséget diagnosztizálnak a rendelőkben. Az influenza elleni védőoltások minden háziorvosnál rendelkezésre állnak, de a páciensek többsége mégsem kéri a vakcinát.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Borest
Sok éves hagyománya a helyi és környékbeli termelőket tömörítő Csobolyó Borbarát Klubnak, hogy Márton-napjához, vagyis az újbor beérésének időszakához kapcsolódóan műsorral egybekötött bormustrát szervez. Az érdeklődők pénteken, az Óvárosi Közösségi Házban kóstolhatták meg a legjobb idei nedűket.
Megszólaló: HÓBOR FERENC – ELNÖK, CSOBOLYÓ BORBARÁT KLUB
DAMAKNÉ FERENCZI ANNA –KARNAGY, BATTAI MUSLINCA DALÁRDA

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a Thália Tanoda előadásáról, a könyvtár Hamvas-estjéről, és a Képzőművészek Érdi Közösségének százhalombattai tárlatáról is. Maradjanak velünk!