Híradó

Adás időpontja: 
2023. november 17, péntek, 19:00
Leírás: 

APRÓ HŐSÖK – Lilába öltözött a főtér a koraszülöttek tiszteletére

MEGNÖVELT TÁMOGATÁS – 13 pályázat érkezett a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatra
SETE-SUTA – Kerítésbe szorult őzet mentettek ki ma délelőtt a városban

Koraszülöttek világnapja
A polgármester úr kezdeményezésére Százhalombatta is különös figyelmet fordít a koraszülött csecsemők, és családjaik támogatására Ennek jegyében csatlakoztunk a Koraszülöttek Világnapja alkalmából rendezett jelképes akcióhoz is. Most a polgármester úr szolidaritási üzenetét ismertetjük.

Bursa Hungarica
Ma éjfélig lehet leadni a hiánypótlást a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra, amelynek önkormányzati hozzájárulása havi 15.000 Ft-ra emelkedett a Képviselő-testület döntése nyomán. A támogatás mértékének emelésével párhuzamosan megnőtt a jövedelmi határ is, így idén több fiatal igényelhette az állami támogatással együtt összesen 20.000 Ft értékű juttatást. Idén 13 pályázat érkezett az önkormányzathoz.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

Őzmentés
Százhalombatta belterületén az utóbbi időben többen is találkozhattak őzekkel. Ma egy eltévedt állat beszorult a Matrica Múzeum kerítésoszlopai közé. A Kipp-Kopp Óvoda közelben tartózkodó intézményvezetője rögtön hívta a segítséget, aminek eredményeként az őz visszakerült természetes környezetébe.
Megszólaló: RAPPAI SZILVIA

Arany
A Lázár Ervin Program általános iskolás diákoknak kínál kulturális tartalmakat. Ennek keretében ma délelőtt az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 7. osztályos tanulói népzenei koncerten és hangszerbemutatón vehettek részt.
Megszólaló: JÁSZBERÉNYI KRISZTINA - INTÉZMÉNYVEZETŐ-HELYETTES

NAV
Miért kell adót fizetni? Erre a kérdésre kéri a 10 és 23 év közötti diákok válaszát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pályázata. A jelentkezők hagyományos képzőművészeti alkotásokkal és különböző digitális tartalmakkal pályázhatnak. A nyertesek értékes jutalmakra számíthatnak. A részletekről a NAV megyei sajtóreferensét kérdeztük. 
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV