Híradó

Adás időpontja: 
2023. szeptember 18, hétfő, 19:00
Leírás: 

IN VINO VERITAS – A környező települések városvezetői is részt vettek a 18. Tárnoki Szüreti Mulatságon

DIGITÁLIS NEMZEDÉK – Újabb táblagépekkel segítette városunk iskoláinak munkáját A Remény Bajnoka Alapítvány
LERAKAT – Jelentős fejlesztések történtek a Százhalombattai Hulladékudvarban  

Szüreti mulatság
Ének, tánc, népi játékok és lovasbemutató körítették azt a rendezvényt, amelynek jelképes főszereplői a környék borai voltak. A 18. Tárnoki Szüreti Mulatságra a régió településvezetőit is meghívták egy kötetlen beszélgetésre, borkóstolóra. Százhalombattát Török Sándor alpolgármester képviselte.
Megszólaló: DR. LUKÁCS LÁSZLÓ – POLGÁRMESTER, TÁRNOK
TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER, SZÁZHALOMBATTA
HUDÁK MIHÁLY – BORÁSZ
MÉRGES ISTVÁN – BORÁSZ 

Remény Bajnoka
24 új táblagéppel segíti a négy százhalombattai általános iskola oktató-nevelő munkáját A Remény Bajnoka Alapítvány. A kétmillió-hetvenhatezer forint értékű adományt ma délelőtt vehették át az intézményvezetők a Polgármesteri Hivatal nagytárgyalójában.
Megszólaló: DR. BERCZINÉ DR. FAZEKAS OLGA – KURATÓRIUMI ELNÖK
VEZÉR MIHÁLY PH.D. – POLGÁRMESTER

Hulladékudvar
Hétfőtől szombatig áll a városlakók rendelkezésére a Százhalombattai Hulladékudvar. Éves kvóta erejéig díjmentesen leadható a kommunális hulladék mellett az elektronikai hulladék és az építési törmelék is. Mióta a MOHU Zrt. országosan átvette a hulladékkezelés feladatát, a területen jelentős fejlesztések történtek, és az első tapasztalatok azt igazolják, hogy jól működik a rendszer.
Megszólaló: TŐKE GYULA – FŐMÉRNÖK, SZÁKOM KFT.

Zöldség-gyümölcs
Ősszel sem maradunk jóízű és vitamindús, szezonális gyümölcsök nélkül. Az elhúzódó dinnyeszezon lezárulta után most a magyar szőlőnek van szezonja. Az aktuális zöldség- és gyümölcskínálatról, a minőségről, illetve az árakról egy helyi kereskedőt kérdeztünk.
Megszólaló: HAVASI LÁSZLÓ

Foci
Hazai pályán 1:0-ra legyőzte az Üllő csapatát a Százhalombattai VUK SE a Pest megyei II. osztályú bajnokság hatodik fordulójában. A győzelemnek köszönhetően a mieink előreléptek a tabella 9. helyére. A mérkőzés értékelésére Katona Istvánt, az
egyesület elnökét kértük meg.
Megszólaló: KATONA ISTVÁN – ELNÖK, VUK SE

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című műsorunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk az Irigy Hónaljmirigy koncertjéről, az Álomvándorok Társaságának legutóbbi előadásáról, és Marót Viki koncertjéről is. Maradjanak
velünk!