Híradó

Adás időpontja: 
2023. szeptember 15, péntek, 19:00
Leírás: 

VENDÉGSÉGBEN - Nyílt napot tartottak a battai Hajléktalanszállón

MEGELŐZÉS - A 7. osztályos diákok 80%-a igényelte az ingyenes HPV elleni védőoltást Százhalombattán
ELSŐ OSZTÁLYÚ – Megnéztük, hogyan teltek az első osztályosok első hetei 

Hajléktalanszálló
Ma délelőtt nyílt napot tartottak a százhalombattai Hajléktalanszállón. A rendezvény célja az volt, hogy a társintézmények megismerjék a battai egység működését, valamint, hogy a külsősök jobban belelássanak abba, hogy milyen lehetőségei vannak az itt élőknek és érzékenyítsék az embereket.
Megszólaló: HAJNAL KATA – INÉZMÉNYVEZETŐ
TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

HPV
Szeptember 11-ig kellett a 7. osztályos gyerekeknek és szüleiknek nyilatkozniuk arról, hogy igénylik-e az ingyenes HPV elleni védőoltást. Az iskolavédőnők a jelentkezések alapján már megrendelték az oltóanyagot, amelyből az első adagot már októberben megkaphatják a diákok.
Megszólaló: CZIROK ILDIKÓ - ISKOLAVÉDŐNŐ

Elsősök
Két hét telt el a tanév kezdete óta, ez az időszak leginkább az első osztályosok számára jelentett változást és kihívást, de mind a pedagógusok, mind a szülők sokat tehetnek annak érdekében, hogy könnyű legyen az óvoda és az iskola közötti átmenet. Ma délelőtt ellátogattunk a Kőrösi iskolába, megtudni, hogy érzik magukat az első osztályos gyerekek.
Megszólaló: FEKETE ANITA – TANÍTÓ
VERSITS LÁSZLÓNÉ ÉVA – MUNKAKÖZÖSSÉGVEZETŐ

Iskolagyümölcs
Az idei tanévben is részt vesz az iskolagyümölcs programban az Eötvös iskola. Ezen a héten almát kaptak a gyerekek, de van, hogy körte vagy gyümölcslé érkezik az intézménybe. Sokszor előfordul az is, hogy zöldségféléket kapnak, hogy népszerűsítsék a diákok körében az egészséges táplálkozást.
Megszólaló: DR. BRAUSWETTERNÉ PAPP ÉVA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, EÖTVÖS ISKOLA

Vízilabda
Folyamatosan várja a sportág iránt érdeklődő gyerekeket a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület. Az edzéseket a Sportuszodában tartják, a kisebbeknél elsődleges cél az úszás és a labdaérzék fejlesztése, a nagyobbakból professzionális játékosokat szeretnének nevelni, amire már több példa is volt az egyesület tizenöt éves történetében. 
Megszólaló: KOPÁNYI LÁSZLÓ – EDZŐ

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes és aktuális témákkal várjuk nézőinket. Összeállítást készítettünk a szüreti néphagyományokról és a sokakat kínzó allergiáról, megmutatjuk, hogyan készül a szárduda, könyvajánló rovatunkban ezúttal a történelmi regényekre fókuszálunk, szakácspárosunk pedig halfasírtot készít, salátaágyon. Képes ajánló következik.