Híradó

Adás időpontja: 
2023. szeptember 14, csütörtök, 19:00
Leírás: 

BEFUTÓ - Már egy hete testnevelés órákat is tartanak az új kosárcsarnokban

NYÁRUTÓ – Idén is sok látogatója volt a battai strandnak
VÍRUSHELYZET – A szennyvízben növekedett a koronavírus koncentrációja, de orvoshoz kevesen fordulnak fertőzéses tünetekkel

Testnevelés
Régi álma vált valóra az Arany iskola diákjainak és pedagógusainak, azzal, hogy felépült az új kosárlabda csarnok. A korszerű épület dupla testnevelés órák megtartására is alkalmas, így a diákoknak már nem kell a Sportcsarnokba utazni.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ARANY ISKOLA

Strand
Elkezdődött a Városi Strandon a szezonzáró munka. Téliesítik a berendezéseket és elvégzik a kötelező karbantartásokat. Az idei szezon nem volt rossz, de a 2022-es rekordokat nem haladta meg - tudtuk meg Janovszky Károlytól. A Sportuszoda működése zavartalan, és már a Szalai uszodát is elkezdték felkészíteni a nyitásra.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – TÁRS ÜGYVEZETŐ, SZÁKOM KFT.

Orvos
Viszonylag nyugodtan telt a nyár a százhalombattai háziorvosi rendelőkben, az ősz beköszöntével azonban várhatóan növekszik a betegek száma is. A hírek szerint a szennyvízben emelkedik a koronavírus koncentrációja, de kevesen fordulnak ilyen tünetekkel orvoshoz, és az oltási hajlandóság is minimálisra csökkent. Vírusokról, egészségről és betegségről kérdeztük dr. Tóth Béla háziorvost.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Tárnok
Szombaton kerül megrendezésre Tárnokon a hagyományos szüreti mulatság. Idén már 18. alkalommal szervezik meg, a rendezvényt, és ezúttal minden korábbinál nagyobb „népünnepélyt” terveznek. Lovas bemutató, huszár felvonulás és borkóstolás is vár az érdeklődőkre. Ezen kívül táncház és sok gyerekprogram is várja a nagyérdeműt.
Megszólaló: LUKÁCS LÁSZLÓ – POLGÁRMESTER, TÁRNOK

Múzeum
Szeptember 16-án és 17-én rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait, amelynek keretében a műemlékek és történelmi jelentőségű épületek értékeire, megőrzésének fontosságára hívják fel a figyelmet Európában és országszerte. A rendezvényhez a százhalombattai Matrica Múzeum is csatlakozik, ezért szombaton ingyen lesz látogatható az intézmény.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – IGAZGATÓHELYETTES, MATRICA MÚZEUM

AJÁNLÓ: SUMMERFEST 2023 – ÖSSZEFOGLALÓ
Augusztus 12-e és 21-e között rendezték meg a 30. Summerfestet. Az összművészeti kulturális rendezvényre módosított folklórfesztivál legemlékezetesebb eseményeiből készült összeállításunkat láthatják nézőink a következő órában. Maradjanak velünk!