Híradó

Adás időpontja: 
2023. május 25, csütörtök, 19:00
Leírás: 

KÖZÖS ÜGYEK – Elkötelezett a Képviselő-testület az egészségügyi ellátás színvonalának megőrzése mellett

„REPÜLNI HÍV” – Szombaton kerül sor a harmadik százhalombattai örömtáncra
EGYÜTT – Fejlesztő edzéseket tart a Sérültekért Alapítvány gondozottjainak a SZVISE Judo Szakosztálya

Testületi 1.
Ma tartotta májusi tervezett ülését városunk Képviselő-testülete. A tanácskozáson elfogadták a 2022-es zárszámadási rendeletet, rendkívül elismerően értékelték a most kidolgozott Helyi Esélyegyenlőségi Programot, hozzájárultak a kosárlabdacsarnok iskolai eszközökkel történő felszereléséhez, és támogatták a polgármester közösségi költségvetés megalkotását indítványozó javaslatát is.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PH.D. – POLGÁRMESTER

Testületi 2.
Szokásunkhoz híven, ezúttal is megkérdeztük a képviselőket, a tanácskozás döntéseivel kapcsolatban.
Megszólaló:  SZABÓ ZOLTÁN – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
SZALAI ATTILA – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Örömtánc
Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére, szombat délelőtt ismét örömtáncra gyűlhetünk össze  a Szent István téren. Ezúttal Korda György Reptér című slágerére készített koreográfiát Házi Tamás balettművész. A hangulatosnak ígérkező közösségépítő programra már eddig is sokan jelentkeztek, de azokat is várják, akik nem jelezték előre részvételi szándékukat.  
Megszólaló: HÁZI TAMÁS – BALETTMŰVÉSZ

Sérültek
A Sérültekért Alapítvány foglalkoztatottjai hónapok óta járnak a dzsúdóterembe, ahol Rajkai Róbert szakosztályvezető fejlesztő, edzéseket tart nekik. Elsődleges céljuk, hogy az ülőmunkát végző sérültek többet mozogjanak, javuljon fizikai és szellemi állóképességük.
Megszólaló: CZECZON ZSUZSA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY
RAJKAI RÓBERT – EDZŐ, SZAKOSZTÁLYVEZETŐ

Tűzoltóság
Május 28-án országszerte megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui az érdeklődők előtt. Az érdi és a törökbálinti tűzoltóságokon is érdekes programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket. Tűzoltási bemutató, lövészet és rajzolás mellett a vállalkozó kedvűek a magasból is megtekinthetik a tájat.
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES, KIRENDELTSÉGVEZETŐ

AJÁNLÓ: FÜREDI PIKNIK ÉS SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY
Szombaton rendezték meg a Füredi Pikniket és a sárkányhajó versenyt a Csónakázó-tónál. A rendezvény nagyon jól sikerült, sokan vettek részt a programokon. A következő félórában a nap eseményeit idézzük fel nézőinknek. Maradjanak velünk!