Híradó

Adás időpontja: 
2023. május 24, szerda, 19:00
Leírás: 

ÖN DÖNT – Közösségi költségvetés megalkotását indítványozza Vezér Mihály polgármester

FELELŐS GAZDÁLKODÁS – Nagyon sok fejlesztésre kerül sor idén Százhalombattán
CSŐCSERE – Kijavították a csőtörést a Szákom Kft. munkatársai

Sajtótájékoztató
Vezér Mihály polgármester közösségi költségvetés megalkotására tett javaslatot a Képviselő-testületnek. A városvezető tervei szerint választókerületenként tízmillió forint keretösszeget költhetnek el az ott élők javaslatai alapján, közösségi célokra. A részletek kidolgozására akkor kerülhet sor, ha a képviselők többsége holnap megszavazza az indítványt.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PH.D. – POLGÁRMESTER

Pénzügyi Bizottság
Több mint két tucat napirendet tárgyalt meg tegnapi ülésén városuk Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottsága. Javaslatot fogadtak el a 2022 évi zárszámadási rendelettel kapcsolatban, és elfogadásra javasolták a Helyi Esélyegyenlőségi Programot. Hozzájárultak a Kosárlabda Edzőcsarnok iskolai eszközökkel történő felszereléséhez, és döntéseket hoztak az árvízvédelmi töltés
védelmével kapcsolatban.
Megszólaló: KOVÁCS LAJOS – ELNÖK, PÉNZÜGYI, EGÉSZSÉGÜGYI, VÁROSÜZEMELTETÉSI BIZOTTSÁG

Csőcsere
Mint arról már előzetesen tájékoztattuk nézőinket, tegnap szünetelt a fűtés, és a melegvíz szolgáltatás városunkban. Ennek oka az volt, hogy egy meghibásodott csőszakaszt cserélt ki a Szákom Kft. Váratlan nehézség szerencsére nem adódott, így ígéretüknek megfelelően este nyolc órára visszaállították a melegvíz szolgáltatást.
Megszólaló: SZÁFIÁN LÁSZLÓ – TÁVHŐ CSOPORT VEZETŐ, SZÁKOM KFT.

Napsugár Óvoda
Piknikkel és táncházzal egybekötött családi sportnapot rendeztek tegnap délután a Napsugár Óvodában. A gyerekek és szüleik izgalmas sorversenyeken vehettek részt, az elégetett kalóriákat pedig lángossal és palacsintával pótolhatták a résztvevők.
Megszólaló: VLKOVSZKI ILDIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, NAPSUGÁR ÓVODA

Canticum Novum
A Húsvéti ünnepkörhöz tartozó koncertet ad csütörtök este a Szent István templomban a Canticum Novum Vegyeskar. Az ünnepi eseményen Mozart művei hangzanak el, közreműködik az Érdi Bach Kamarazenekar. A további részletekről a kórus karnagyát kérdeztük.
Megszólaló: CSEHÁK IZOLDA – KARNAGY

AJÁNLÓ: 50 ÉVES A LISZT FERENC VEGYESKAR
Ötven évvel ezelőtt alakult meg Százhalombatta leghosszabb ideje működő művészeti csoportja, a Liszt Ferenc Vegyeskar. A jubileum alkalmából április 28-án ünnepi hangversenyt tartottak a Kőrösi iskola aulájában. Híradónk után ennek az eseménynek a felvételét láthatják nézőink. Maradjanak velünk!