Híradó

Adás időpontja: 
2023. május 23, kedd, 19:00
Leírás: 

KÖZÉRDEKŰ – Esélyegyenlőségről, bérlakásokról és iskolai sporteszköz beszerzésekről is tárgyaltak tegnap a bizottságok

KÖD MÖGÖTTE – Ma és holnap földi kémiai szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM Kft.              
PÓTNAP – Technikai hiba miatt ma éjfélig meghosszabbította az SZJA-bevallások beadási határidejét a NAV

Oktatási és Szociális Bizottság
Az önkormányzat szakbizottságai közül másodikként az Oktatási és Szociális Bizottság tanácskozott tegnap délután. A bizottság tagjai áttekintették a százhalombattai gyermekvédelem helyzetét, tárgyaltak az esélyegyenlőségi program módosításáról, és döntöttek szociális és költségelvű bérlakások bérleti jogának meghosszabbításáról is.
Megszólaló: SZABÓ ZOLTÁN – ELNÖK, OKTATÁSI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG

Környezetvédelmi Bizottság
Harmadikként a Környezetvédelmi Bizottság végezte el testületi-előkészítő munkáját. Az ülésen – egyebek mellett – napirendre került a Csónakázó-tó vízutánpótlásának kérdése, a bizottság tagjai emellett – Szabó Attila elnök javaslatára – 25 darab kutyaürülék-gyűjtő edény beszerzését és kihelyezését javasolták a Képviselő-testületnek.
Megszólaló: SZABÓ ATTILA – ELNÖK, KÖRNYEZETVÉDELM I BIZOTTSÁG

Szúnyoggyérítés
Az elmúlt hetek esőzései után elszaporodtak a szúnyogok városunkban is, a SZÁKOM Kft. ezért ma este Dunafüreden és a lakótelepen, holnap pedig Óvárosban, Urbáriumban és a külterületeken „füstöli” ki a vérszívókat. Az utánpótlás csökkentése érdekében a cég tegnap biológiai gyérítést is végzett a városban.
Megszólaló: DARÁZS PÉTER – ÜZEMELTETÉSI MUNKATÁRS, SZÁKOM KFT.

NAV
Az informatikai rendszer akadozása miatt egy nappal meghosszabbította az adóbevallás határidejét a NAV. A döntés értelmében ma éjfélig hagyhatjuk jóvá vagy módosíthatjuk SZJA-tervezetünket, és szintén éjfélig nyilatkozhatunk az 1+1 százalékok felajánlásáról is.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Forrás
Május 21-én, a Barátság Kulturális Központban mutatták be a Forrás Néptáncegyüttes legújabb, Alakváltók című produkcióját. A nagy sikerű ősbemutatót hamarosan újabb előadások követik. A darab születéséről és üzenetéről Szigetvári Józsefet kérdeztük.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – MŰVÉSZETI IGAZGATÓ, FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES

Reformátusok
Ferkó Emília Veronika tart jótékonysági zongorakoncertet a százhalombattai református templomban május 24-én. Az est bevételéből a kárpátaljai tiszaújfalui
református gyülekezetet fogják támogatni.
Megszólaló: SÁROSI GÁBOR – REFORMÁTUS LELKÉSZ

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben összefoglalót láthatnak a szombati sárkányhajó versenyről, és férfi kézilabdázóink utolsó NBI/B-s mérkőzéséről. Maradjanak velünk!