Híradó

Adás időpontja: 
2023. március 17, péntek, 19:00
Leírás: 


RANGSOR - Közzétették az ideiglenes felvételi sorrendet a középiskolák

ÜNNEPNAP – Megünnepelték Szent Patrik napját az Eötvös iskolában
TÜZET SZÜNTESS! - Tilos és veszélyes a kerti zöldhulladék égetése

Arany iskola
Az iskoláknak a mai napon kellet közzétenniük az ideiglenes felvételi jegyzéket. A gimnáziumba vagy szakiskolába jelentkezők ezek alapján tudják meg, hová van esélyük bekerülni. A következő héten még két nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a tanulók sorrendet változtassanak és bebiztosítsák helyüket.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ARANY ISKOLA

Eötvös iskola
Az Eötvös iskolában már évek óta hagyomány, hogy Szent Patrik napját megünneplik. Ma sem volt ez másként, a diákok ír zenére táncolhattak, és különféle játékos feladatokat oldhattak meg. Horváth Gabriella a hagyományról, és a Szent Patrik napi szokásokról beszélt.
Megszólaló: HORVÁTH GABRIELLA - PEDAGÓGUS

Égetés
Tél végén sokan még mindig égetéssel szabadulnak meg a kertekben összegyűlt zöldhulladéktól, pedig sok településen, - köztük Százhalombattán,- a helyi rendelet ezt tiltja. A tűzgyújtás általános szabályairól, és az elmúlt időszak ebből fakadó tűzeseteiről a katasztrófavédelem megyei szóvivőjét, Csámpai Attila őrnagyot kérdeztük.
Megszólaló: CSÁMPAI ATTILA – TŰ. ŐRNAGY, A PVKI SZÓVIVŐJE

Mozi
A legnagyobb hazai mozi hálózat marketing igazgatója szerint a 2022-es év vége a COVID előtti időket idézte és a tavaszi „felhozatal” is olyan, mint régen volt. A nézők is visszatértek a mozikba, és egyre több film kerül forgalmazásra. Az Oscar díj nyertes filmeket is újra vetítik a következő hetekben, tudtuk meg Buda Andreától.
Megszólaló:  BUDA ANDREA – MARKETING ÉS PR IGAZGATÓ

Százhalom
Megjelent a Százhalom Óvárosi Közösségi, Közéleti folyóirat legújabb száma, amelyben – egyebek mellett – a költségvetésről olvashatunk hosszabb interjút Vezér Mihály polgármesterrel, megismerhetünk egy világutazó százhalombattai fiatalt, és folytatódik „A képviselő naplója” rovat is.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállítással várjuk nézőinket. Tamási József atyával a miseruhák történetéről, László Anikóval időutazós könyvekről, dr. Brauswetter Viktorral pedig az állatok tavaszi gondozásáról beszélgetünk. Szakácspárosunk boros sertést készít, a gyerekeket pedig Fésűs Éva meséjével várjuk a képernyők elé. Képes ajánló következik.