Híradó

Adás időpontja: 
2023. március 16, csütörtök, 19:00
Leírás: 

TALPRA, MAGYAR! – Sokan vettek részt városunk március 15-i ünnepségein

SZÁMOT TEVŐ – Elkészítette az szja-bevallás tervezeteket a NAV
KUPAKTANÁCS - Áprilisban tartja 2023-as taggyűlését a Dubics Tamás Horgászegyesület

Március 15.
A kellemetlen időjárás ellenére is sokan vettek részt a tegnapi koszorúzáson és a városi ünnepségen. A forradalom 175. évfordulója alkalmából versek, tánc és megható dalok hangzottak el. Vezér Mihály polgármester mondott ünnepi köszöntőt, és átadták a város elismeréseit, köztük a díszpolgári címeket is.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER

NAV
Március 15-e óta elektronikusan már elérhetőek a NAV által elkészített SZJA-bevallás tervezetek, amelyek május 2-án automatikusan adóbevallássá válnak. Az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ellenőrizniük kell a tervezetet, de mindenki másnak is érdemes Az 1+1 százalékokról is nyilatkoznunk kell, ha civil szervezetet és egyházat szeretnénk támogatni.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Arany
Az Arany iskola diákja Szabó Sznjezsana animációs kisfilmjével bekerült az ország legjobbjai közé. A Formáld a világot elnevezésű országos versenyre több százan küldtek be pályaművet, közülük kerültek ki a legjobbak. Az Arany iskolás tanuló a Helloweent választotta kisfilmjének témájaként.
Megszólaló: FEKETÉNÉ TAKÁCS RITA – PEDAGÓGUS
SZABÓ SZNJEZSANA

Horgász
Továbbra is meg lehet vásárolni a 2023-as horgászengedélyeket, de változott a horgásziroda nyitva tartása. Hétfőn és pénteken 9-14 óráig, szerdán pedig 14-18 óráig tart nyitva az iroda. A vezetőség meghirdette az idei taggyűlést is, amit a Zenálkó Etel közösségi házban tartanak.
Megszólaló: CZAKÓ ATTILA – ELNÖK, DUBICS TAMÁS HE.

Időjárás
„Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget.” Mindenki ismeri az idézett népi mondást, de hogy honnan ered a megfigyelés, és idén mit tartogat zsákjában a három meleghozó, kiderül következő összeállításunkból. 
Megszólaló: MESTERHÁZY ANDRÁS – METEOROLÓGUS

AJÁNLÓ: PALETTA PLUSZ
Híradónk után folytatjuk múlt héten elkezdett beszélgetésünket Fazekas Istvánnal az írók és a történelem kapcsolatáról. Érdekes szellemi csemegének ígérkezik a második rész is, maradjanak velünk!