Híradó

Adás időpontja: 
2022. október 06, csütörtök, 19:00
Leírás: 

KAMPÁNY – Utcafórumot tartott Lukács Bernadett, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje

KÖRKÉP – Október 1-jén elkezdődött a 2022-es népszámlálás elektronikus szakasza
ÁLLATI ADOMÁNY – 386 kiló állateledelt gyűjtöttek az Arany iskola diákjai a Dobbant-lak alapítványnak

Utcafórum
Egy dunafüredi játszótéren tartott lakossági fórumot tegnap délután Lukács Bernadett. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje kötetlen formában beszélgetett az érdeklődőkkel. A fórumon részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – KÉPVISELŐJELÖLT
BÓNA ZOLTÁN – ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
SZABÓ ZOLTÁN – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Népszámlálás
Magyarországon 1870 óta tartanak rendszeresen népszámlálást, amelynek célja a lakosság létszámának, szociális és kulturális helyzetének pontos megállapítása. Utoljára 2011-ben végezte el a nagyszabású adatgyűjtést a Központi Statisztikai Hivatal. Az idei – részben elektronikus – népszámlálás október 1-jén kezdődött. Az adatgyűjtés részleteiről a KSH szóvivőjét kérdeztük.  
Megszólaló: DR. RÖVID IRÉN – SZÓVIVŐ, KSH

Adomány
Második éve, hogy az Arany iskola diákjai az állatok világnapja alkalmából gyűjtést szerveznek egy állatmentő szervezetnek. Idén a Dobbant-lak alapítványt támogatták. Több mint 380 kiló állateledelt, takarókat, cica kosarakat, tálakat, jutalomfalatokat vittek a gyerekek. A mentett lovaknak is jutott finom falat, sok ropogtatni való sárgarépát és almát kaptak.
Megszólaló: FEKETÉNÉ TAKÁCS RITA – PEDAGÓGUS, OZMITZ KLÁRA – A DOBBANT-LAK ALAPÍTVÁNY ELNÖKE

Balesetmegelőzés
Az ősziesre fordult időben rendkívül fontos felkészíteni gépjárműveinket a megváltozott útviszonyokra, de a sofőröknek is alkalmazkodniuk kell a télies körülményekhez. Erre hívta fel a figyelmet mai kitelepülésén az Érdi Rendőrkapitányság. 
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYVEZETŐ

Eötvös Effektus
A támogatott szervezetek megkapták az egy százalékos felajánlásokból származó összegeket. A százhalombattai Eötvös Effektus Alapítvány 769.814 forinttal gyarapodott, amelyet új elektronikai eszközök beszerzésére fordítanak.
Megszólaló: FEKETE LÁSZLÓNÉ – TITKÁR, EÖTVÖS EFFEKTUS ALAPÍTVÁNY

AJÁNLÓ: SPORTÉLET – SINKA LÁSZLÓ ELŐADÁSA
A Matrica Múzeum Baráti Körének hatodik helytörténeti előadásán Sinka László beszélt Százhalombatta sportéletéről. Híradónk után ennek felvételét vetítjük le Önöknek. Maradjanak velünk!