Híradó

Adás időpontja: 
2022. október 05, szerda, 19:00
Leírás: 

NAGY LEVEGŐ – Minden százhalombattai városlakó számára ingyenes lesz a tüdőszűrés

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG – Olajgyűjtő edényeket helyeztek el a városban
KAMPÁNY – Dr. Korcsmáros Iván is indul az október 16-ai időközi választáson

Tüdőszűrés
Százhalombatta Város Önkormányzata az idei évben is minden negyven év alatti városlakó számára ingyenessé tette a tüdőszűrést. A vizsgálat életeket menthet, és nem csak a középkorúak és az idősek számára fontos a részvétel. A tüdőszűrés október hetedikén, pénteken kezdődik, és 28-ig tart.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Olajgyűjtő
Jelentősen csökkenti a környezetterhelést, és nagy segítséget jelentenek a környezettudatos százhalombattaiaknak azok a használt sütőolajat és zsiradékot gyűjtő edények, amelyeket a napokban helyeztek ki, a város különböző pontjaira. Az „edényeket” kezelő cég arról tájékoztatta Szabó Gábor önkormányzati képviselőt, hogy a közeljövőben további gyűjtőpontokat létesítenek Százhalombattán.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Korcsmáros Iván
Az október 16-ai időközi választáson öt jelölt indulhat a 6. számú egyéni választókörzet képviselői megbízatásáért. Dr. Korcsmáros Iván ügyvéd, aki korábban már tagja volt a képviselő-testületnek, ezúttal függetlenként méreti meg magát.
Megszólaló: DR. KORCSMÁROS IVÁN – KÉPVISELŐJELÖLT

Mesemondás
Duplán ünnepelte meg a népmese napját a Kőrösi iskola. Először a diákok egy mesét adtak elő iskolatársaiknak a múlthéten. A mai napon a város óvodásait hívták meg, ők is megnézhették az előadást, és táncház is várta a kicsiket. A meglepetés produkció sem maradhatott el, az iskola egyik pedagógusa mesélt a gyerekeknek.
Megszólaló: FEKETE ANITA - TANÍTÓNŐ

Családi nap
A Régészeti Park szezonzáró családi napjára szombaton délután kerül sor. Ezúttal minden eddiginél több program várja azokat, akik szeretnék kiélvezni az ősz utolsó melegebb napjait. A hétvégén jó idő lesz, a belépés és a legtöbb programon való részvétel ingyenes lesz. Kizárólag az ételért és a kézműves foglalkozásért kell fizetni.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA - MÚZEUMPEDAGÓGUS

AJÁNLÓ: HETI SPORT PLUSZ
Híradónk után Heti Sport Plusz című műsorunkat tekinthetik meg. Ezúttal a labdarúgás szerelmeseinek kedvezünk, de azok számára is érdekes lehet a beszélgetés, akik nem futball szakértők. Vendégünk Horváth József az SZLK elnöke lesz. Maradjanak velünk!