Híradó

Adás időpontja: 
2022. szeptember 20, kedd, 19:00
Leírás: 

FELMELEGEDÉS – A társasházak mintegy ötven százaléka már kérte a távfűtést

ÁRSAPKA – Kedvezményes áron lehet beszerezni a tűzifát
DIAGNÓZIS – Egyre többen fordulnak orvoshoz felső légúti tünetekkel

Fűtés
A társasházak ötven százaléka, és egy iskola már kérte a Szákom Kft. diszpécser vonalán a fűtés elindítását. Ezekben a tömbökben ma reggel már elkezdték a „fűtési szezont”. Van néhány ház ahol még nincs feltöltve a rendszer, de néhány napon belül ezekben az épületeken is elkezdődhet a távhő szolgáltatás.
Megszólaló: SZÁFIÁN LÁSZLÓ – TÁVHŐ CSOPORT VEZETŐ, SZÁKOM KFT.

Tűzifa
Az emelkedő rezsiköltségek miatt sokan váltanak át – részben vagy teljesen – fafűtésre. Bár a tűzifa piaci ára is jelentősen megemelkedett, a kormány hatósági árat vezetett be rá. A szabályozás részleteiről Lukács Bernadett önkormányzati képviselőt kérdeztük.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Orvos
A hűvösre, változékonyra fordult időben, általában megnő a felső légúti megbetegedések száma. A százhalombattai háziorvosokat is többen keresik, vagy hívják fel, mint a nyári hónapokban. Az aktuális járványügyi helyzetről dr. Tóth Béla háziorvossal beszélgettünk.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Kéménytűz
Az elmúlt napokban késő ősziesre fordult időben sokan üzemelik be tüzelő- és fűtőberendezéseket. Fontos, hogy szakemberekkel ellenőriztessük ezek állapotát, az eldugult kémény és az elhanyagolt kazán ugyanis tüzet, illetve szén-monoxid mérgezést okozhat. Az ellenőrzés módjáról kértünk tájékoztatást a katasztrófavédelem szóvivőjétől.
Megszólaló: CSÁMPAI ATTILA – TŰ. SZÁZADOS, A PMKI SZÓVIVŐJE

Keresztény piknik
Keresztény piknikre hívja a városlakókat a KÉSZ helyi csoportja. A batyus jellegű, ökumenikus rendezvény célja – a béke, a család és a hit, közösségi megvallásán túl – a kötetlen, jó hangulatú együttlét által a százhalombattai barátságok elmélyítése.
Megszólaló: TÓTH ERNŐ – ELNÖK, KÉSZ SZÁZHALOMBATTAI CSOPORT

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal a labdajátékoké lesz a főszerep: vízilabdával, kosárlabdával és kézilabdával várjuk a sportkedvelőket. Maradjanak velünk!