Híradó

Adás időpontja: 
2022. szeptember 19, hétfő, 19:00
Leírás: 

ÉRIK A SZŐLŐ – Szüreti mulatságot rendeztek Tárnokon és Érden is

KÉT KERÉKEN – Elkezdődött az Olajmunkás út kerékpárútjának felújítása
KERESLET-KÍNÁLAT – Ismét bolhapiacot tartottak az Óvárosban

Tárnoki szüret
A 17. alkalommal megrendezett Tárnoki Szüreti mulatságon, idén újra meg lehetett kóstolni a szomszédos városok borait. A battai bort városunk alpolgármestere kínálta az érdeklődőknek. A tárnokiakat kirakodóvásár és színpadi programok várták, a városok vezetői pedig a borkóstoló alkalmával kötetlenül beszélgethettek egymással.
Megszólaló: LUKÁCS LÁSZLÓ – POLGÁRMESTER, TÁRNOK
TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER, SZÁZHALOMBATTA

Kerékpárút
A MOL-hoz vezető kerékpárutat néhány éve újították fel, de a rekonstrukció hiányosságai, az időjárási körülmények, valamint a fák gyökérzetének növekedése miatt már több helyen rossz, balesetveszélyes állapotban volt az út. Szerencsére a MOL vezetőségének köszönhetően elkezdődött egy átfogóbb felújítás.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Érdi szüret
Szombaton megtelt az Érdi pincesor érdeklődőkkel, borkóstolókkal és szórakozni vágyókkal. Kezdetét vette a szüreti mulatság, ahol a borús idő ellenére, mindenki jól érezte magát. A kísérő programok mellett finom ételekkel és természetesen borokkal várták a pincetulajdonosok az érdeklődőket.
Megszólaló: NYILAS HAJNALKA – FŐSZERVEZŐ
MARTONOSI TAMÁS – ELNÖK HELYETTES, PINCETULAJDONOSOK EGYESÜLETE

Kadar-tanya
Közösségi főzéssel, állatsimogatóval, játékos felnőtt- és gyerekprogramokkal várta az érdeklődőket szombat délelőtt a dunafüredi Kadar-tanya. A jó hangulatú családi napon mindenkinek jutott néhány jó falat, és annál is több élmény.
Megszólaló: TAKÁCS TAMARA
SZALAI ATTILA – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
LUKÁCS BERNADETT – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Óvárosi bolhapiac
Az esős idő ellenére is megtartották szombaton az óvárosi bolhapiacot. Az árusok a Zenálkó-ház árkádja alatt kínálták portékáikat, elsősorban gyerekruhát és játékokat, de jó állapotú műszaki cikkekhez is olcsón hozzájuthattak a vásárlók. A rendezvényen az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési felvilágosítást is tartottak. 
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ – R. SZÁZADOS

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal is az elmúlt időszak legérdekesebb kulturális eseményeit idézzük fel. Maradjanak velünk!