Híradó

Adás időpontja: 
2022. szeptember 16, péntek, 19:00
Leírás: 

SZŐLŐLÉ - Szüreti mulatságot tartottak tegnap a Szivárvány Óvodában

HIÁNY - Egyre nehezebb  tűzifához jutni
OSZTÁLYLÉTSZÁM – Lezárult a jelentkezés a Pesovár Néptáncsuliba

Szüreti mulatság
Igazi szüreti hangulat volt tegnap a Szivárvány Óvodában. Szólt a muzsika, a gyerekek és szüleik táncoltak, rajzoltak és szőlőt préseltek. Előkerültek a kis gumicsizmák, hogy a hagyományos szőlőtaposást, darálást és préselést is átélhessék a lurkók.
Megszólaló:  JAGICZA ZSUZSANNA – A SZIVÁRVÁNY ÓVODA VEZETŐJE

Fatelep
Már Százhalombatta környékén is nehéz olyan telepet találni, ahol tűzifát lehet vásárolni. A külföldi szállítmányok akadoznak, a hazai erdőgazdaságoktól pedig nem érkezik farönk. Az import fa ára körülbelül háromszorosára nőtt, és október végéig a legtöbb helyen várólista van. Ezen a területen csupán az a kedvező hír, hogy fabrikett kapható, aminek a fűtőértéke is jóval nagyobb, mint a frissen vágott fának.
Megszólaló: SZEGEDI ZSOLT - TELEPVEZETŐ

Pesovár iskola
A Pesovár Néptáncsuli létszáma is megfogyatkozott a koronavírus után, hiszen sok gyermek nem folytatta a megkezdett munkát. Szerencsére tavaly már újra elkezdett növekedni a létszám az idei felvételi időszakban pedig még többen jelentkeztek. A munkát a héten el is kezdték a városban és a szomszédos településeken is.
Megszólaló: SÁGI SUSAN – INTÉZMÉNYVEZETŐ, PESOVÁR NÉPTÁNC SULI

Utazási iroda
A nyári hónapokban sokan utaztak külföldre - tudtuk meg egy környéken működő utazási iroda fiókvezetőjétől. A legnépszerűbb ország Görögország és Törökország volt, de sokan távolabbra is elutaztak. Vannak akik kihasználják az utószezont is, de sajnos az árak tovább emelkedtek az előző évekhez képest.
Megszólaló: BAKONYI ZSÓFIA - FIÓKVEZETŐ

Családi nap
Állatsimogatóval, kézműveskedéssel, szilvalekvár főzéssel és embert próbáló bálagurító versennyel is várja a kis  és nagy érdeklődőket a Kadar-tanya szombati családi napja. A programokról az egyik résztvevő számolt be.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR 

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállítással várjuk Önöket. Megismerhetnek egy nemzetközi vízilabdabírót, beszélgetünk egy híres labdarúgóval, összeállítást készítettünk a duális képzésről, szakácspárosunk pedig ezúttal a frankfurti levest „gondolta újra”. Képes ajánló következik.