Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 26, péntek, 19:00
Leírás: 

KONYHA KÉSZ – Felújították városunk főzőkonyháit

SZÍNES KAVALKÁD – Gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket az Ercsi Eötvös Napok
KERESLET, KÍNÁLAT – A lakáskiadás szabályairól tájékozódtunk

Konyhafelújítás
A képviselő-testület döntése értelmében július 1-jétől az önkormányzat végzi a közétkeztetést  városunk szociális és oktatási intézményeiben. Százhalombattán négy főzőkonyha üzemel, a nyár folyamán mind a négyben elvégezték a szükséges felújításokat, így teljes kapacitással készülhetnek a szeptember 1-jén kezdődő valódi nagyüzemre. A munkálatokról Török Sándor alpolgármestert kérdeztük.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER 

Eötvös Napok
Koncertekkel, színházi előadásokkal, történelmi megemlékezésekkel várja az érdeklődőket mától egészen szeptember 4-éig a XXII. Eötvös Napok. A programok ismertetésére Ercsi polgármesterét kértük fel.
Megszólaló: SZABÓ TAMÁS – POLGÁRMESTER, ERCSI

Lakáskiadás
Az albérletpiacon hagyományosan a nyár vége a legmozgalmasabb időszak: ilyenkor keresnek tömegesen albérletet az egyetemekre felvett hallgatók, illetve az egyemet befejező pályakezdők. Rájuk, illetve a bérbeadókra is vonatkozik néhány fontos tudnivaló, amelyek ismertetésére a NAV sajtóreferensét kértük meg.      
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Kéménytűz
Bár az időjárás még nyárias, a naptár arra figyelmeztet minket: hamarosan beköszönt az ősz. A fűtési szezon kezdete előtt a katasztrófavédelem évről évre felhívja a lakosság figyelmét a tüzelő-fűtő berendezések állapotának ellenőrzésére, hiszen az eldugult kémény és az elhanyagolt kazán könnyen tüzet, illetve szén-monoxid mérgezést okozhat. Erről, és az ellenőrzés menetéről kérdeztük az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét.
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES, KIRENDELTSÉGVEZETŐ

Baleset
Ezen a héten már a második komolyabb baleset történt az M6-os autópályán, Százhalombatta közelében. Ma hajnalban két autó rohant egymásba az út Budapest felé vezető oldalán. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, a műszaki mentés idejére az érintett szakaszt teljes egészében lezárták, a forgalmat a 6-os útra terelték.
Megszólaló: DARÁZS ÁGNES – TŰ. FHDGY., HELYETTES SZÓVIVŐ, PMKI