Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 25, csütörtök, 19:00
Leírás: 

VOKS – Október 16-án tartják az időközi választást a VI. számú egyéni körzetben

ADÓÜGYEK – A KATA-szabályok változásáról kérdeztük a NAV szóvivőjét
„KÖNYVEK ÁLTAL A VILÁG” – Növekszik az érdeklődés a kötelező olvasmányok iránt

Választás
A július 2-án elhunyt Szél Pál a VI. számú egyéni választókerület képviselője volt, ezért időközi választás kiírására került sor. A dunafürediek október 16-án választhatnak a jelöltek közül. Emellett van még néhány fontos, a jelöltekre, illetve a választópolgárokra vonatkozó határidő is. Ezeket ismertetjük a következő összeállításban.

NAV
450.000 kisvállalkozót érint közvetlenül, hogy a kormány módosította a KATÁ-s adózás szabályait. A legfontosabb változásokról, határidőkről és lehetőségekről a NAV megyei sajtóreferensét kérdeztük.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Könyvesbolt
A gazdasági nehézségek ellenére is sokan vásárolnak könyveket egy százhalombattai könyvesbolt vezetője szerint. Elsősorban a szórakoztató irodalom, az útikönyvek és a gyerekkönyvek forgalma jelentős, de – az iskolakezdéshez közeledve – elkezdtek fogyni a kötelező olvasmányok is.
Megszólaló: TOLDAS VICTORIA – ÜZLETVEZETŐ

Kézilabda
Felkészülten várja a szezont a Százhalombattai Kézilabda Egyesület csapata. Az új vezetőedző kinevezése lendületet adott a csapatnak, amivel a remények szerint képesek lesznek helytállni a 2022-es 2023-as szezonban a szűkített és jóval erősebb NB1/B mezőnyében.
Megszólaló: TALLÉR ZSOLT – ELNÖK, SZKE

Hírtükör
A nyári szünet után ma reggel új lapszámmal jelentkezett a Százhalombattai Hírtükör. Városunk közéleti lapja ezúttal a legfontosabb júliusi és augusztusi eseményeket gyűjtötte csokorba. Az új szám ismertetésére a főszerkesztőt kértük meg.
Megszólaló: KOVÁCS ATTILA – FŐSZERKESZTŐ, SZÁZHALOMBATTAI HÍRTÜKÖR

AJÁNLÓ: ERCSI HONVÉD CSAPATTÖRTÉNETI MÚZEUM
A szomszédos Ercsinek jelentős katonai múltja van, sokáig működött laktanya is a településen. Ennek tárgyi emlékeit gyűjti, és mutatja be a nagyközönségnek a Honvéd Csapattörténeti Múzeum, amelyet Lóth Gyula alezredes kalauzolásával jártunk körbe. Híradónk után ezt a múzeumot ismerhetik meg nézőink. Maradjanak velünk!