Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 12, péntek, 19:00
Leírás: 

A LIMES VONALÁN - A Flottillások útközben csatlakoznak a Battára érkező légiós hajóhoz

IDŐUTAZÓK – Erzsébet-tábornak adott helyszínt a Régészeti Park
KAPÁSJELZŐ – Hosszú kihagyás után újra lesz horgászverseny városunkban

Hajó
Nagy a sürgölődés a Csónakházban a Dunai Flottillások háza táján. Készül az örsi csónakokra a római kort idéző díszítés. Terveik szerint a hétfőn Százhalombattára érkező korhű, IV. századi római őrhajóhoz csatlakoznak, és együtt eveznek a battai állomásra.
Megszólaló: TÓTH ÁKOS

Erzsébet-tábor
Ma ért véget a Régészeti Parkban megrendezett Erzsébet-tábor. A napközis táborban elsősorban százhalombattai gyerekek vettek részt, akik megismerkedhettek a bronzkori életformával, kézműveskedhettek, kirándulhattak, és érdekesnél érdekesebb játékokat játszhattak.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – MÚZEUMPEDAGÓGUS

Iskolaőr
Iskolaőröket toboroz a rendőrség. A jelentkező, és alkalmasnak bizonyuló személyeknek – a rendőrség alkalmazásában – az oktató-nevelő munka zavartalanságát, a tanulók és az intézmény dolgozóinak biztonságát kell megőrizniük, a jogellenes cselekmények megelőzésével vagy megszakításával. A részletekről az Érdi Rendőrkapitányság szóvivője adott tájékoztatást.
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – SZÓVIVŐ, ÉRDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KÉSZ
Idén is közös imára hívja a városlakókat a KÉSZ helyi szervezete augusztus 15-én, Nagyboldogasszony Napján. A rendezvény helyszíne a Báté falu egykori templomának helyén álló kereszt lesz.
Megszólaló: TÓTH ERNŐ – ELNÖK, KÉSZ SZÁZHALOMBATTAI CSOPORT

Horgászverseny
Szeptember 3-án hosszú idő után először rendeznek horgászversenyt Százhalombattán. A versenyre – gyerek és felnőtt kategóriában – már lehet jelentkezni. A részletekről a helyi horgászegyesület elnökét kérdeztük.
Megszólaló: CZAKÓ ATTILA – ELNÖK, DUBICS TAMÁS HORGÁSZEGYESÜLET