Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 11, csütörtök, 19:00
Leírás: 

KORSZERŰSÍTÉS – Felújítják a százhalombattai főzőkonyhákat

TETŐTŐL TALPIG – Tetőszigetelést és parkettacserét is végeztek az Eötvös iskolában
VERSENYKÉPES AJÁNLAT – Határvadászokat toboroz a rendőrség

Konyhafelújítás
A képviselő-testület döntése értelmében július 1-jétől az önkormányzat végzi a közétkeztetést a helyi intézményekben. Városunkban négy főzőkonyha működik, ezek közül kettőben már elvégezték a szükséges felújításokat, a tanév kezdetéig pedig mind a négy üzemképes lesz. A munkálatokról és az ételekkel kapcsolatos első visszajelzésekről Török Sándor alpolgármestert kérdeztük.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

Eötvös
Jelentős karbantartási munkálatokat végeznek az Eötvös iskolában. Beázás miatt vált szükségessé a tető egy részének szigetelése, illetve a tornaterem parkettájának cseréje. A technikai munkatársak alaposan kitakarítják az épületet, hogy tiszta és igényes környezet várja a gyerekeket szeptember 1-jén.
Megszólaló: DR. BRAUSWETTERNÉ PAPP ÉVA – INTÉZMÉNYVEZETŐ  

Határvadász
Határvadászokat toboroz a rendőrség. A munkára bárki jelentkezhet, aki elvégezte az általános iskolát, átmegy az erőnléti és pszichológia teszteken, majd elvégzi a rendőrség képzését. A határvadászok feladata a határ védelme, és a határ melletti szolgálat teljesítése.
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – SZÓVIVŐ, ÉRDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

Tűz
Száraz fű és bozótos kapott lángra tegnap délután Érden, a Tárnoki úton. A tűz mintegy két hektáron leégette a növényzetet, és közvetlenül veszélyeztette a régi temetőt is. A katasztrófavédelem szóvivője az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a hétvégi eső ellenére is nagy a szárazság, ezért továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén.
Megszólaló: CSÁMPAI ATTILA – TŰ. SZÁZADOS, A PMKI SZÓVIVŐJE 

Pesovár iskola
Jövő hét elejétől elkezdődik a beiratkozás a Pesovár néptáncsuliba. A gyerekeket óvodás kortól várják, de azoknak is újra be kell iratkozniuk, akik már az előző években is a művészeti iskola növendékei voltak. Sági Susan intézményvezető elmondta, szeretnék ha az idei évben növekedne a tanulók létszáma, és visszaállna a koronavírus előtti iskolalétszám.
Megszólaló: SÁGI SUSAN - INTÉZMÉNYVEZETŐ

AJÁNLÓ - PALETTA PLUSZ
Híradónk után Paletta Plusz című műsorunkat tekinthetik meg. Holnap elkezdődik a 29. Summerfest, így nem is kérdés, hogy vendégünk Szigetvári József fesztiváligazgató lesz, akit a közelgő összművészeti fesztiválról kérdezünk. Maradjanak velünk!