Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 10, szerda, 19:00
Leírás: 

PIROS, SÁRGA, ZÖLD – Hamarosan felújítják a közlekedési jelzőlámpákat

TRAGÉDIA – Halálos motorosbaleset történt ma reggel a 6-os úton
FRISS ERŐ – Új edzői stábbal készül a szezonra NB I/B-s kézilabdacsapatunk

Közlekedési lámpa
Az elmúlt időszakban többször meghibásodott a Damjanich és a Vörösmarty utca kereszteződésében lévő jelzőlámpa. A veszélyes kereszteződésben emiatt már baleset is történt. Százhalombattán két forgalomirányító lámpa üzemel, mindkettő 14 éves, és gyakran van szükség javításukra. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy a teljes vezérlőberendezést kicserélteti. A munkát várhatóan még idén elvégzi a kivitelező.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

Baleset
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma reggel a 6-os számú főúton, Érdnél. Egy Százhalombatta felé haladó motoros nagy sebességgel áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy személyautóval. A baleset következtében a motor kigyulladt, vezetője, egy 60 éves tárnoki férfi a helyszínen életét vesztette.
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYVEZETŐ

Virágbolt
A virágárusok költségei is emelkedtek, ami az árakban is megjelenik. Az általunk megkérdezett kereskedő tapasztalatai szerint azonban, az emberek továbbra is keresik a virágokat, különösen a kiültethetőket. Az elmúlt hetek szárazsága ugyanis sok helyen megviselte a kerti növényeket.

Kézilabda
A sikeres rájátszásnak köszönhetően a következő szezonban is a szűkített keretű NB I/B-ben játszhat a Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt férfi csapata. A felkészülés már elkezdődött, két edzőmérkőzésen is túl van a csapat. Az egyesület elnökével a személyi változásokról, a működési feltételekről, és a következő szezon esélyeiről beszélgettünk.
Megszólaló: TALLÉR ZSOLT – ELNÖK, SZKE

SZTC
Agárdon töltik a hetet az SZTC Táncszakosztályának táborozói. A gyerekek többféle tánc, köztük a balett, a zumba, és az akrobatikus rock and roll alapjaival is megismerkedhetnek, de nem hiányozhat a tábori élmények közül a strandolás és a felhőtlen játék sem.

AJÁNLÓ: TERÍTÉKEN
Takácsné Simonics Judit nyugdíjba vonulását követően, augusztus 1-jétől Rappai Szilvia lett a Kipp-Kopp Óvoda intézményvezetője. Terítéken című műsorunkban vele beszélgetünk szakmai pályafutásáról, hitvallásáról és vezetői terveiről. Maradjanak velünk!