Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 03, szerda, 19:00
Leírás: 

„ÚJ HULLÁM” - Intenzíven emelkedik a COVID-fertőzések száma

SZOLGÁLNAK ÉS VÉDENEK – Nyílt napot tartottak a százhalombattai rendőrőrsön
VÍZHIÁNY - A halastavak is megsínylik az aszályos hónapokat

COVID
A ma reggeli adatok szerint az elmúlt héten 21840 koronavírus-fertőzést vettek nyilvántartásba Magyarországon, míg az előző héten 14402, két hete pedig 8036 volt a beazonosított esetek száma. A növekedést a százhalombattai háziorvosok is tapasztalják. A járványhelyzet alakulásáról dr. Tóth Bélát kérdeztük.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Rendőrség
Nyílt napot tartottak a százhalombattai Rendőrőrsön. Az érdeklődők megismerhették a helyi rendőrök munkáját, és az épület helyiségeit. Ottjártunkkor táborozó gyerekek hallgattak érdekes és hasznos előadásokat, néhány rendőrségi eszközt pedig ki is próbálhattak.
Megszólaló: SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ – BŰNMEGELŐZÉSI FŐELŐADÓ
KAJÁRINÉ BODÓ ENIKŐ – KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYVEZETŐ

Hal
Az év első hónapjaiban a takarmányárak és a munkabérek vitték fel a hal árát. Akkor még abban bíztak a gazdák, hogy a májusi eső majd “aranyat ér” és megtelnek a tómedrek. Azóta már tudjuk, hogy nem így lett. Sorra száradnak ki a halastavak és a felmelegedett vizekben egyes halfajták túlélési esélyei is rosszabbak.
Megszólaló: LÉVAI FERENC – VEZÉRIGAZGATÓ, ARANYPONTY HALÁSZATI ZRT.

Barack
Az első őszibarack fajták érése megkezdődött, az idei termés ízre kiváló, de az aszály miatt a gyümölcsök nagy részét „le kellett dobni” a fákról, hogy a többi megnőhessen, beérhessen. Sajnos az árak emelkedtek, de a helyi termelők még így is jóval olcsóbban értékesítik az ízletes, lédús barackokat, mint amennyiért az üzletekben kapható.
Megszólaló: KELLNER TAMÁS – TERMELŐ

Tenisztábor
Második táborát szervezte meg ezen a nyáron a VUK SE Tenisz Szakosztálya. A táborban 21 gyerek vesz részt, mindannyian a klub igazolt versenyzői. Sok játék és strandolás mellett a táborban edzések is vannak, pénteken pedig korosztályos verseny vár a tíz évnél fiatalabbakra.
Megszólaló: DÉNES TIBOR – SZAKOSZTÁLYVEZETŐ, VUK SE

AJÁNLÓ: PALETTA PLUSZ
Paletta Plusz című műsorunkban ezúttal a szinkronstúdiók kulisszatitkaiba avatjuk be nézőinket Kaiser László szinkrondramaturg segítségével. Híradónk után a beszélgetés első részét láthatják, maradjanak velünk!