Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 02, kedd, 19:00
Leírás: 

TÜZET SZÜNTESS – Negyedével nőtt a szabadtéri tüzek száma környékünkön

OLVASMÁNY, ÉLMÉNY – Nyáron is sokan kölcsönöznek a könyvtárból
ÉLETMENTŐK - Élelmet és nagy mennyiségű vizet osztanak az utcai szolgálatosok a hajléktalanoknak

Tűzgyújtási tilalom
Rendkívül forró és száraz az idei nyár, ami a szabadtéri tűzesetek számában is megmutatkozik. Az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén – tavalyhoz képest – 23 százalékkal nőtt az esetszám. A katasztrófavédelem javaslatára a NÉBIH országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el. A szabályozás részleteiről és a tüzek megelőzéséről az érdi kirendeltség tűzoltósági felügyelője nyilatkozott stábunknak.
Megszólaló: HAJDU IMRE – TŰ. EZREDES, TŰZOLTÓSÁGI FELÜGYELŐ

Könyvtár
Egész nyáron, folyamatosan bővülő állománnyal várja közönségét a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Elsősorban könnyed, nyári könyveket keresnek az olvasók, de a kötelezőket is elkezdték kikölcsönözni a diákok.
Megszólaló: LÁSZLÓ ANIKÓ – GYEREKKÖNYVTÁROS
MEICHL ÁGNES – KÖNYVTÁROS

Hajléktalanszálló
Arról gyakran beszámolunk, hogy a fagyos időkben, télen megnő a hajléktalanszállón dolgozók illetve az utcai szolgálatosok feladata, azonban arról kevesebb szó esik, hogy a kánikulában legalább ennyi - ha nem több - feladata van az ellátórendszerben dolgozóknak.
Megszólaló: HAJNAL KATA - INTÉZMÉNYVEZETŐ

NAV
Az esküvői szezonban különösen aktuális annak tudatosítása, hogy az első házasulók 5000 forint adókedvezményre jogosultak az esküvőtől számított két évig. A részletes szabályokról a NAV sajtóreferensétől kértünk tájékoztatást.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Hittantábor
Három turnusban tartottak hittantábort a Katolikus templomban. A gyerekek a hitoktatások mellett játékos feladatokkal találkozhattak valamint bibliai szereplők bőrébe bújhattak. Az egy hetes turnusok  fő célja az volt, hogy a táborozó gyerekekhez közelebb vigyék a vallás fontosságát.
Megszólaló: GYARMATI MÓNIKA - HITOKTATÓ

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal sportlövészettel, tenisszel és kézilabdával várjuk Önöket. Maradjanak velünk!