Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 13, péntek, 19:00
Leírás: 

ADÓÜGYEK – Még egy hétig módosíthatjuk az SZJA bevallástervezeteket

FELKÉSZÜLNI... - Önkéntes mentőszervezetek gyakorlatoznak Százhalombattán
KIFÜSTÖLÉS – Jövő héten a katasztrófavédelem is gyéríti a szúnyogokat városunkban

NAV
Már csak egy hét áll rendelkezésére az adózóknak, hogy módosítsák a NAV által elkészített személyi jövedelemadó-bevallás tervezetüket, és rendelkezzenek adójuk 1+1%-áról. Elektronikus formában eddig csaknem kétmillióan nézték meg tervezetüket, jóval többen mint az elmúlt évben. Az adóbevallás legfontosabb tudnivalóiról kérdeztük a NAV sajtóreferensét.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Katasztrófavédelmi gyakorlat
Járási önkéntes mentőszervezetek gyakorlatára kerül sor szombaton a Csónakházban. A részvevőknek tűzoltási, műszaki mentési, vízből mentési feladatok mellett, eltűnt személyt kell keresni, és viharkárok felszámolását gyakorolhatják. Az esemény nyilvános, a szervezők várják az érdeklődőket.
Megszólaló: HAJDU IMRE – TŰ. EZREDES, TŰZOLTÓSÁGI FELÜGYELŐ

Szúnyoggyérítés
Idén is a katasztrófavédelem végzi az országos szúnyoggyérítést. A szakemberek földi biológiai és kémiai, szükség esetén pedig légi módszerrel is ritkítják a vérszívókat. Jövő héten Százhalombattára is jönnek. A program részleteiről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét kérdeztük.
Megszólaló: MUKICS DÁNIEL – TŰ. ALEZREDES, AZ OKF SZÓVIVŐJE

Tánclázadás
Idén újra lesz Tánclázadás a Barátság Kulturális Központban. A szombati eseményen különböző stílusú produkciókból szövődik egységes és – várhatóan – színvonalas előadás. A program részleteiről a szervezőt kérdeztük.
Megszólaló: PAPP JÁNOS – SZERVEZŐ

Péntek 13
1307. október 13-án, pénteken végeztette ki a Templomos Lovagokat IV. Fülöp francia király. Innen eredeztethető a péntek 13-ától való babonás félelem. Hogy a mai emberekből milyen érzéseket vált ki ez a dátum, arról nem reprezentatív „közvélemény-kutatást” készítettünk a város utcáin. Mi nem vagyunk babonásak, hiszen a zsebünkben lévő fokhagyma gerezdek megvédenek a rontástól.  
Megszólaló: Járókelők

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállítással várjuk Önöket. Egyebek mellett bemutatjuk a Szent László-templom történetét, és hasznos információkat tudhatnak meg a motor optimalizálásról is. Képes ajánló következik.