Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 12, csütörtök, 19:00
Leírás: 

ÖRÖMTÁNC – Az “Olyan Ő” című számra táncolhatunk május 28-án

NAPSUGARAS DÉLUTÁN – Családi pikniket rendeztek tegnap a Napsugár Óvodában
FRISS FUVALLAT – A nyári szezon előtt érdemes kitisztíttatni a gépkocsik klímaberendezését

Tánc
Vezér Mihály polgármester – a Jerusalema-tánckihívás rendkívüli sikerére alapozva - a közelmúltban ismét örömtáncra hívta a városlakókat. A közösségi szavazás eredményeként a Bagossy Brothers Company „Olyan Ő” című számára táncolhatnak a vállalkozó kedvűek május 28-án, a Szent István téren. A koreográfiát Házi Tamás balettművész fogja betanítani a résztvevőknek. Vele beszélgettünk a rendezvény tervezett helyszínén.
Megszólaló: HÁZI TAMÁS – BALETTMŰVÉSZ, TÁNCPEDAGÓGUS

Napsugár Óvoda
Családi pikniket rendeztek tegnap délután a Napsugár Óvodában. A gyerekeket és szüleiket a Kolompos együttes koncertje, ugrálóvár, palacsinta és limonádé várta. A rendezvény részeként adták át az óvoda új madárbarát ösvényét.
Megszólaló: BALLA ILDIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, NAPSUGÁR ÓVODA

Klíma
A már-már nyáriasra fordult időjárás időszerűvé teszi, hogy leellenőrizzük, kitisztíttassuk autóink klímaberendezését. A szakemberek szerint évente legalább egyszer érdemes regenerálni a klímagázt, és kitisztíttatni a rendszert, hiszen rengeteg baktérium szaporodhat el a gépkocsik levegőjárataiban is.
Megszólaló: DENKOVICS TAMÁS

Koncert
A Felhőjárók Mozdulatszínház költészetnapi ünnepségén debütált az a százhalombattai zenészekből álló formáció, amely tegnap este önálló koncertet adott a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A műsor tematikája időszerű témához, a békéhez kapcsolódott.
Megszólaló: RÉDLI ÉVA

Időjárás
Ma Pongrác napja van, akit Szerváccal és Bonifáccal együtt fagyosszentekként tart számon a népi megfigyelés. A meteorológusok szerint viszont, már-már nyárias meleg napok várnak ránk. Már csak ezért is kíváncsiak voltunk arra, hogyan alakulhat a következő napok időjárása. Az előrejelzés mellett a hiedelmek eredetéről, és az utóbbi évek tendenciájáról is kérdeztük az Időkép meteorológusát.
Megszólaló: VARGA SÁNDOR – METEOROLÓGUS

AJÁNLÓ: „EGYETLEN IGAZI ORVOS VAN, KRISZTUS!”
„Egyetlen igazi orvos van, Krisztus!” Ezt a Liszt Ferenc-idézetet választotta április 8-i előadása címéül dr. Csókay András nemzetközi hírű idegsebész professzor. Híradónk után érdekes előadásának felvételét mutatjuk be nézőinknek.