Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 11, szerda, 19:00
Leírás: 

RESZKESSETEK SZÚNYOGOK! - Holnap kerül sor az év első szúnyoggyérítésére

POLLENRIADÓ – Elkezdődött az idei allergiaszezon
TÜRELEM – Ma van a Biztonságos Közlekedés Napja

Szúnyoggyérítés
Holnap végzik el az év első biológiai szúnyoggyérítését a SZÁKOM Kft. munkatársai. A tervek szerint idén összesen négy biológiai és öt kémiai gyérítést végeznek. A menetrendről és a fontosabb tudnivalókról kérdeztük a cég üzemeltetési munkatársát.
Megszólaló: DARÁZS PÉTER – ÜZEMELTETÉSI MUNKATÁRS, SZÁKOM KFT.

Allergia
Az elmúlt hetekben elkezdődött az intenzív allergiaszezon: egyszerre több allergén is, magas koncentrációban van jelen a levegőben. A pollenekről, hatásukról, és az ellenük történő védekezésről beszélgettünk dr. Radeczky Éva allergológus szakorvossal.
Megszólaló: DR. RADECZKY ÉVA – ALLERGOLÓGUS

Biztonságos közlekedés napja
Május 11-e a biztonságos közlekedés napja. Ezen a napon a Rendőrség és a Magyar Közút is felhívta az emberek figyelmét az óvatos és körültekintő közlekedés fontosságára. Mi a városlakókat kérdeztük, akik kedvező tapasztalatokról számoltak be, elégedettek voltak Százhalombatta közlekedési moráljával.

Kipp-Kopp Óvoda
A Madarak és Fák napjára két hete készülnek különféle projektmunkákkal a Kipp-Kopp Óvoda nevelői és apróságai. A záró eseményen családi napot tartottak, ahol különféle madarakkal, fákkal kapcsolatos feladatokat oldhattak meg, amiért jutalom is járt.
Megszólaló: TAKÁCSNÉ SIMONICS JUDIT – ÓVODAVEZETŐ, KIPP-KOPP ÓVODA

Jófej kövek
A tavalyi évben nagy sikert arattak a családok körében a jófej kövek. A gyereknap előtti hetekben a város játszóterein bújtak el ezek a mosolygós kavicsok, hogy a gyerekek összegyűjthessék őket. A megtalálók ajándékot is kaptak. Szerencsére idén is megrendezik ezt a játékot így szombattól újra lehet kutatni a kövek után.
Megszólaló: HOPKA JÁNOS – PARANCSNOK, 1026-OS SZÁMÚ SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY CSERKÉSZCSAPAT

AJÁNLÓ: „ESŐEMBEREK”
Híradónk után következő összeállításunkban az autizmus spektrumzavarra hívjuk fel a figyelmet. Szakemberek segítségével beszélünk erről az állapotról, a segítségnyújtás lehetőségeiről, az „esőemberekről”