Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 10, kedd, 19:00
Leírás: 

VÍZBIZTOS – Karbantartási munkák kezdődtek a dunafüredi mólónál

HIDEG-MELEG - Enyhe, de hosszú volt a tél, az elhasznált hőenergia nem haladta meg a tavalyi mennyiséget
ÉRETTEK – Rendben megtörténtek a kötelező tantárgyak írásbeli érettségi vizsgái

Vízi polgárőrség
A napokban elkezdődött a dunafüredi móló tavaszi karbantartása, ami elengedhetetlen a vízi és a vízparti élet biztonsága érdekében, ezzel párhuzamosan pedig a polgárőrök is újra vízre szállnak. Feladataikról, és a kikötőnél folyó munkákról kérdeztük Szalai Attilát.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – TITKÁR, SZÁZHALOMBATTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET

Fűtési szezon
A tavalyi szezonnal szinte megegyeznek az idei fűtési időszak adatai. A tél nem volt hosszabb mint az előző évben és szerencsére hidegebb sem. Komolyabb probléma sem volt, legfeljebb egy két órára kellett leállítani a fűtést néhány társasházban a szezon során.
Megszólaló: SZÁFIÁN LÁSZLÓ – TÁVHŐ CSOPORTVEZETŐ, SZÁKOM KFT.

Érettségi
Rendben megtörténtek a kötelező írásbeli érettségik az iskolákban. Ezen a héten a választott tantárgyakból írják meg a feladatlapokat a diákok. Az Arany iskolában a pedagógusok és a diákok értékelése megegyezett: a magyar és a történelem
könnyebb, az angol és a matek nehezebb volt mint az előző évben.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ARANY ISKOLA

Százhalom újság
Megjelent a Százhalom Óvárosi Közösségi, Közéleti Folyóirat legújabb, áprilisi száma. Az újságban – egyebek mellett – olvashatunk a helyi szerb közösség mindennapjairól, megismerhetjük a Kácsás-sziget történetét, és folytatódik „A képviselő naplója” rovat is. Lapszemle következik!
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR

Kézilabda
A szív harca! Ez lehetett a mottója a hétvégi battai kézilabda sikernek amit a Debrecen csapata ellen értek el a mieink. A taktika és a védekezés sem volt mindig jó a meccsen és néhány játékos is hiányzott, de a fiúk nem adták fel és sikerült győzelmet aratni.
Megszólaló: TALLÉR ZSOLT – ELNÖK, SZKE

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után a Heti Sporttal folytatjuk adásunkat, amelyben összefoglalót láthatnak NB I/B-ben játszó kézilabdázóink, illetve megyei II. osztályú labdarúgóink legutóbbi mérkőzéséről, és beszámolunk Szél  Pál hatodik danjának átadásáról is. Maradjanak velünk!