Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 09, hétfő, 19:00
Leírás: 

BÁNTJA A SZEMÉT – A hétvégén megtisztult a Duna-part

AGYTORNA - Regionális tehetségnapot tartottak az 1-es iskolában
VÉRSZÍVÓK – A kullancsok elleni védekezésről kérdeztük a háziorvost

Szemétszedés
A Te szedd mozgalom keretein belül a Hulladékkommandó közreműködésével Szabó Gábor és jó néhány civil szombaton megtisztította a Duna-part óvárosi szakaszát. Szerencsére az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb szemetet találtak és építési hulladék sem volt a parton.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Tehetségnap
Az 1-es iskolában két év után újra megtartották a tehetségnapot. A szervező iskolán kívül sok más intézményből érkeztek a játékos napra. Az iskola tehetségműhelyei több feladattal várták az alsós és felsős diákokat, akik sportjátékokkal, logikai és ügyességi feladatokkal is találkozhattak.
Megszólaló: HEGEDŰS ROLAND – INTÉZMÉNYVEZETŐ, 1-ES ISKOLA

Kullancs
Az elmúlt napok időjárása kedvezett a kullancsok elszaporodásának. Az apró vérszívók veszélyes betegségeket terjesztenek, ezért fontos, hogy védekezzünk ellenük. A betegségek megelőzésének hatékony módszereiről kérdeztük a háziorvost.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Túra
A szervezőket is meglepte, hogy milyen sokan jelentkeztek a Bakancsra Batta túrára. A BKK mögötti „Georgiádesz” emlékfától indult a 11 kilométeres gyaloglás, aminek több állomása is volt. Az egyik frissítő állomáson, a téglagyári megállónál
beszélgettünk a "bakancsosokkal".
Megszólaló: KOVÁCS ISTVÁN SZERVEZŐ, MOLNÁR KÁROLYNÉ - SZERVEZŐ

Labdarúgás
Kilenc gólt lőtt és mindössze egyet kapott a hétvégi hazai meccsén a Százhalombattai Labdarúgó Klub focicsapata. Várkonyi Márk Milán, akinek az első idénye ez a battai csapatnál, jól szerepelt, a legtöbb gólt ő lőtte a találkozón. A mérkőzés után őt kértük értékelésre.
Megszólaló: VÁRKONYI MÁRK MILÁN

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk Csordás Tibi és Kalap Jakab koncertjéről, A dzsungel könyve százhalombattai bemutatójáról, és Homolya Gábor grafikai kiállításáról is. Maradjanak velünk, érdekes fél órát ajánlunk!