Híradó

Adás időpontja: 
2022. május 06, péntek, 19:00
Leírás: 

KÖRNYEZETVÉDELEM – A város óvodásai a polgármesterrel együtt ültettek fát

FELKÉSZÜLÉS – Megkezdődtek a szezon előtti rekonstrukciós munkák a városi strandon
JÁR A BABA... – Elkezdődtek a bölcsődei beiratkozások

Madarak és  fák napja
Ültess fát! / Hogyha mást nem, / lombot ád. / Árnyékában megpihenhetsz, / gondot ő visel reád. / Jó tavasszal nyit virágot, / messze érzed illatát. / Kis madárka száll reája, / ingyen hallgathatod szavát.” Jókai Mór verse két évszázad múltán is visszhangra talált Százhalombattán. A közelgő madarak és fák napja alkalmából Vezér Mihály polgármester a város óvodásaival közösen ültetett el egy hársfát, a gyerekek pedig állatsimogatón vehettek részt a város nagyra nőtt fáinak árnyékában.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER 

Strand
Megkezdődött a karbantartás a Városi Strandon. Elvégzik a vízgépészeti munkákat, új lépcső épül, és a medencék burkolatát, illetve a napozóágyak alatti térköveket is felújítják. A strand a tervek szerint a tanévzárók után nyitja meg kapuit, tudtuk meg Janovszky Károlytól.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – TÁRS ÜGYVEZETŐ, SPORTHALOM KFT.

Bölcsőde
Városunk bölcsődéjében is elkezdődött a beiratkozás. Az apróságok szülei több csoport közül választhatnak. A bölcsőde felújított belső terekkel és árnyékos udvarral várja az ide érkező gyerkőcöket. A jelentkezés menetéről az intézmény vezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: KÁLMÁNNÉ PÁJER ÁGNES – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZÁZHALOMBATTAI BÖLCSŐDE

Túra
Ha esik, ha fúj, szombat reggel városismertetéssel egybekötött túrázásra hívják a battaiakat. A 11 kilométeres táv a BKK háta mögötti füves területről a "Georgiádesz fától" indul és az Óváros az úti cél. A túra során 9 állomáson, sok-sok érdekességet tudhatnak meg Batta történetéből a jelenlévők.
Megszólaló:  KOVÁCS ISTVÁN - SZERVEZŐ

Angol tábor
Játékokkal, sport- és kézműves foglalkozásokkal tarkított angol nyelvi tábor várja a gyerekeket június 27-étől az Óvárosi Közösségi Házban. A részletekről a szervezőt kérdeztük.
Megszólaló: TŐKE ORSOLYA – SZERVEZŐ