Híradó

Adás időpontja: 
2022. január 14, péntek, 19:00
Leírás: 

„IFJÚ SZÍVEKBEN...” - Meghirdette a Középiskolások Évét a Hamvas Béla Városi Könyvtár

VÉKONY JÉG – Tilos és balesetveszélyes a Csónakázó-tóra lépni
ÉLETRE VALÓ – Véradást szervezett Százhalombattán a Magyar Vöröskereszt

Könyvtár
A tavalyi lezárások idején teljes leltárt végeztek a Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársai, és jelentős mértékben bővült is az állományuk. A rendezvények nagy részét online tartották meg, idén azonban már normál működésre készülnek. A férfiak és a nyugdíjasok éve után 2022 a középiskolások éve lesz a könyvtárban.
Megszólaló: KOVÁCS MARIANNA – IGAZGATÓ, HBVK

Csónakázó-tó
Az elmúlt napok fagyosra fordult időjárása következtében befagyott a Csónakázó-tó, de a jég nagyon vékony, a következő napok időjárása alapján pedig várhatóan olvadni fog. A SZÁKOM Kft. ezért arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a jégre lépni tilos és életveszélyes. 
Megszólaló: DARÁZS PÉTER – ÜZEMELTETÉSI MUNKATÁRS, SZÁKOM KFT.

Véradás
Ma délután ismét véradást tartott a Barátság Kulturális Központban a Magyar Vöröskereszt. A szervezet területi vezetője elmondta: a koronavírus miatt csökkent a véradók és a szervezett véradások száma is, Százhalombattán azonban viszonylag stabil a jelentkezők száma.
Megszólaló: SEBŐK KRISZTINA – TERÜLETI VEZETŐ, MAGYAR VÖRÖSKERESZT, SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ

Állatvédelem
Január 1-én életbe lépett az új állatvédelmi törvény. Mostantól bűncselekménynek számít az állatok megmérgezése, és a szaporító tevékenységeket is letöltendő szabadságvesztéssel büntethetik. Az állatvédelmi törvényekről az Orpheus Állatvédelmi Egyesület vezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: SERES ZOLTÁN – ELNÖK, ORPHEUS ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET

Kosár
Jól szerepelt a szezon eddigi részében az SZKSE. A kosarasok jelenleg a tabella második helyén állnak és a terveik szerint a dobogós helyek egyikén szeretnék befejezni a szezont. A csarnok építése is halad, bár egyelőre külső helyszínen készültek a beton elemek, de a jövőhéten már a munkagépek is megérkeznek a csarnok építési területére.
Megszólaló: MACSALI RÓBERT – TECHNIKAI VEZETŐ, SZKSE