Híradó

Adás időpontja: 
2022. január 12, szerda, 19:00
Leírás: 

„NEM NŐNEK AZ ÉGIG” – A nagyfeszültségű vezetékek biztonsága érdekében vágta ki a Bara-parti fákat az MVM

VÉDELEM – Továbbra is ingyenesen kérhetők a háziorvosoktól az influenza elleni védőoltások
HATÉKONY TÁMOGATÁS – Áldozatsegítő pont nyílt az Érdi Rendőrkapitányságon

Fakivágások
Az utóbbi napokban többen érdeklődtek szerkesztőségünkben is, hogy miért kellett kivágni a fákat a Bara partján. Mint megtudtuk, az adott terület nem az önkormányzat tulajdona, és a túl magasra nőtt növényzet már veszélyeztette a nagyfeszültségű vezetékeket. A megfelelő biztonsági sáv kialakítása érdekében volt szükség a fakivágásokra. Az MVM a kivágott fákat felajánlotta az önkormányzatnak, így ezeket szociális tűzifaként hasznosítják.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Áldozatsegítő pont
Az Igazságügyi Minisztérium és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodásának eredményeként hétfőn Áldozatsegítő Pont nyílt az Érdi Rendőrkapitányság épületében. A áldozatsegítés rendszeréről, a célokról és a lehetőségekről Latorovszky Gábor bűnügyi főkapitány-helyettestől kértünk tájékoztatást.
Megszólaló: LATOROVSZKY GÁBOR – EZREDES, BŰNÜGYI FŐKAPITÁNY-HELYETTES, PMRFK

Influenza
Egyelőre még nincs influenzajárvány, de nem biztos, hogy idén is elmarad, ezért a szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni az influenza elleni védőoltásokat is, amelyek ingyenesen kérhetők a háziorvosoktól. A vakcinák a koronavírus elleni oltással párhuzamosan is beadhatók.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Véradás
Január 14-én, pénteken 13 és 18 óra között ismét véradást tartanak a Barátság Kulturális Központban. A részletekről, és a vérellátás helyzetéről a Magyar Vöröskereszt területi vezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: SEBŐK KRISZTINA

Doni katasztrófa emléknapja
„Áldozatunk nem a gaz jogcíme: jóra parancs.” Nemeskürty István „Requiem egy hadseregért című” tabudöntögető könyvének zárómondata a II. magyar hadsereg besorozott civiljei és munkaszolgálatosai előtt tiszteleg. 1943. január 12-én, a mínusz 40 fokos orosz télben a Vörös Hadsereg átfogó offenzívát indított a rossz felszereléssel küzdő, legyengült emberek ellen. Az ütközetnek és az embertelen körülményeknek több mint százezer áldozata volt. Rájuk emlékezünk a következő percekben. 
Megszólaló: TÓTH ERNŐ

AJÁNLÓ: TERÍTÉKEN
Híradónk után a sport szerelmeseinek kedvezünk. Az őszi szezonban remekül szereplő Százhalombattai Kézilabda Egyesület elnökével beszélgetünk a csapat sikereiről és a tavaszi felkészülésről, terveikről. Maradjanak velünk!