Híradó

Adás időpontja: 
2021. december 13, hétfő, 19:00
Leírás: 

CSÚCSDÍSZ – Lelkes gyermeksegédlettel díszítették fel a város karácsonyfáját

JÁRVÁNYHELYZET – Több osztályt kellett karanténba küldeni a Kőrösi iskolában
ELISMERÉS – Díjat nyert a Halom TV kisfilmje a hospice világnapja alkalmából kiírt videopályázaton

Fenyődíszítés
A szokásokhoz híven idén is óvodásokkal és alsós diákok segítségével kerültek fel a díszek a főtéren felállított karácsonyfára. A gyerekeket műsor várta, és ajándékokat is kaptak. Az eseményen városunk polgármesterét és alpolgármestereit kérdeztük.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD. - POLGÁRMESTER
TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER
NAGY BALÁZS - ALPOLGÁRMESTER

Kőrösi
A Kőrösi iskolában több osztály karanténba került koronavírusos megbetegedés miatt. Szerencsére pedagógust nem érint a megbetegedés, és az oltott gyerekek továbbra is tantermi oktatáson vehetnek részt. Az iskolában változatlanul kötelező a maszk viselése, de így sem lehet elkerülni a fertőzéseket, hiszen nincs lehetőség az osztályok teljes elszeparálására.
Megszólaló: SZABÓ ZOLTÁN – INTÉZMÉNYVEZETŐ, KŐRÖSI ISKOLA

Hospice
A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület a hospice világnapja alkalmából hirdetett videopályázatot, amelyen a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat a Halom Televízió által készített kisfilmmel vett részt. A zsűri döntése alapján az alkotás második helyezést ért el. Az elismerést hétvégén vehette át a szolgálat vezetője.
Megszólaló: SCHAFFER JUDIT – VEZETŐ, GONDOSKODÁS 2000 ÁPOLÁSI SZOLGÁLAT

Családi nap
Ünnepi hangulatban telt az év utolsó családi napja a Barátság Kulturális Központban. A gyerekek minőségi alapanyagokból készíthettek karácsonyi díszeket, a Kerekítő foglalkozás középpontjában a Luca-napi hagyományok álltak, és ezúttal sem maradhatott el a játékos táncfoglalkozás. 
Megszólaló: UTI LAJOSNÉ
BENEDEK KRISZTINA
GULYÁS MELINDA – SZERVEZŐ

Lövészet
Szombathely adott otthont hétvégén a sportlövők idei utolsó jelentős megmérettetéseinek. Szombaton rendezték meg a szlovén–magyar barátságos válogatott mérkőzést, vasárnap pedig a nemzeti bajnokságra került sor. A Százhalombattai Lövészklub tagjai mindkét napon kiemelkedően teljesítettek.
Megszólaló: KÉRI ATTILA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI LÖVÉSZKLUB

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben beszámolunk Szulák Andrea százhalombattai koncertjéről, bemutatjuk a Hőgyészi Székely Kört, és érdekes információkat tudhatnak meg Luca napjáról is. Képes ajánló következik.