Híradó

Adás időpontja: 
2021. szeptember 17, péntek, 19:00
Leírás: 

„ÚJRA ITT VAN...” – Fél év szünet után újraszerveződött az Őszidő Nyugdíjas Klub

MUNKAREND - Több felújítás is befejeződött az Óvárosban
FELHŐTLENÜL – Jó hangulatú DÖK-nappal zárult a Széchenyi-napok eseménysorozata a SZISZKI-ben

Őszidő
Közel féléves működési szünet után ismét van vezetője az Őszidő Nyugdíjas Klubnak. Az egykori vezető, Cser János halála után mindenki bizonytalanul állt az újraszerveződés előtt. Bilics Jánost, a klub új vezetőjét a Városi Nyugdíjas Klub zenés batyus bálján kérdeztük az új tervekről, feladatokról.
Megszólaló: BILICS JÁNOS - KLUBVEZETŐ

Felújítás
Az Óvárosban több felújítás is sikeresen befejeződött a nyáron. A rekonstrukciókon kívül kisebb állagmegóvások is történtek a városrészben. A rekonstrukciókról és a következő hónapok munkáiról Szabó Gábort kérdeztük.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

SZISZKI
Játékos, közösségépítő programokkal készültek a szervezők a mai DÖK-napra a SZISZKI-ben. A diákok – a járványveszély miatt – többnyire osztálykereten belül, de jó hangulatban, kreatív feladatok megoldásával töltötték a napot.
Megszólaló:
KALÁCSKA-SZÉCSÉNYI VANESSA – DÖK-MUNKÁT SEGÍTŐ TANÁR
KECSKEMÉTI CSENGE
NÉMETH ARNOLD 

NAV
A szeptember különösen mozgalmas hónap az ingatlankiadás szempontjából, elsősorban a tanévkezdés miatt. Hogy mind a két fél biztonságban érezhesse magát, fontos, hogy írásbeli szerződést kössenek, az ingatlantulajdonosoknak pedig adózási kötelezettsége is keletkezik a bevétel után. A részletes szabályokról kérdeztük a NAV megyei sajtóreferensét.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓREFERENS, NAV

Színistúdió
A Kiskörúti Színisuli már több mint tíz éve működik sikeresen a térségben. Az érdi iskolát a járványhelyzet előtt indították és hosszú kihagyás után, szerdán az új tanévvel ismét elindulhatott a képzés. Folyamatosan lehet jelentkezni, a stúdióban a gyerekek magabiztosságot szerezhetnek és megtanulhatják a színjátszás alapjait.
Megszólaló: GALAMBOS ZOLTÁN - IGAZGATÓ

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállításokkal várjuk Önöket. Bemutatjuk az Ipari Parkban működő Toyo Seat-üzem gyártósorát, megtudhatják, hogyan kerül szemét az űrbe, és mi történik vele, kedvenc könyveiről beszélgettünk László Bandyval, szakácspárosunk pedig gluténmentes rántott halat kínál, salátaágyon. Képes ajánló következik.