Híradó

Adás időpontja: 
2021. szeptember 16, csütörtök, 19:00
Leírás: 

JÓ ÚTON – Meghosszabbítják a szilárd útburkolatot a Pipacs utcában

OLTÁSSOR – Hétfőig lehetett jelentkezni az iskolákban a HPV elleni védőoltásra
MEGERŐSÍTÉS – Ismét Lukács Bernadettet választották a Fidesz helyi szervezetének elnökévé

Útépítés
A Pipacs utcában már hosszú ideje nehézséget okoz, hogy nincs szilárd útburkolat az utca teljes hosszán. Ez a probléma hamarosan megoldódik, hiszen tegnap kezdetét vette a kivitelezés, és ha minden jól megy, a hónap végére elkészülhet a beruházás. Az építkezést teljes egészében Százhalombatta Város Önkormányzata finanszírozza.
Megszólaló: VANDLIK CSABA – A MŰSZAKI IRODA VEZETŐJE

HPV
Miközben a 12 évnél idősebbek megkaphatják a COVID elleni vakcinákat, a korábban bevezetett védőoltásokra is készülni kell. A hét elejéig kellett nyilatkozniuk a 12 évesek szüleinek arról, hogy kérik-e a HPV védőoltást gyermeküknek. A Kőrösi iskola védőnője elmondta, hogy a COVID ellenére is sokan élnek az ingyenes oltás lehetőségével.
Megszólaló: CZIROK ILDIKÓ – ISKOLAI VÉDŐNŐ

Fidesz
Újabb két évre Lukács Bernadettet választották a Fidesz helyi szervezetének elnökévé. A közgyűlés az elnök mellett öt alelnöknek is bizalmat szavazott. A helyi pártszervezet vezetőjét az elmúlt két évről és az aktuális feladatokról kérdeztük.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – ELNÖK, FIDESZ SZÁZHALOMBATTAI SZERVEZETE

Régészeti Park
1996 óta működik városunkban Magyarország első szabadtéri őskori skanzenje, a Régészeti Park. A negyedszázados jubileum alkalmából a Matrica Múzeum október 2-án „születésnapi” családi napot rendez, és rajzpályázatot is hirdetett. Az évforduló megünnepléséről és a nyári hónapok működéséről beszélgettünk Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógussal.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – MÚZEUMPEDAGÓGUS

Szüreti mulatság
Idén is megrendezésre kerül az érdi szüreti mulatság az ófalusi pincesoron. Ezúttal is bepillanthatnak az érdeklődők a szüret és a borkészítés rejtelmeibe, megkóstolhatják az érdi borászok borait és megnézhetik a nagyszínpad programjait. A rendezvény szervezőjét telefonon értük el.
Megszólaló: MARTONOSI TAMÁS – ELNÖKHELYETTES, PINCETULAJDONOSOK EGYESÜLETE

AJÁNLÓ: TERÍTÉKEN
Az idei tanévtől új intézményvezető irányítja az Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolát. Híradónk után dr. Brauswetterné Papp Évával készített portrébeszélgetésünket láthatják szakmai előéletéről, intézményvezetői terveiről, feladatairól. Maradjanak velünk!