Híradó

Adás időpontja: 
2021. szeptember 15, szerda, 19:00
Leírás: 

POLLEN ARZENÁL – Akár novemberig is eltarthat az idei parlagfű szezon

TATAROZÁS – Elkezdődött a Százhalombattai Bölcsőde felújítása
TÁNCOS LÁBAK – Szardíniai fesztiválon vesz részt a Forrás

Allergia
Penészgomba spóra, házi poratka, fekete üröm és sok-sok gyomnövény pollenje mellett virágzik a parlagfű is, ami augusztus óta nehezíti meg az arra érzékenyek életét. A rendkívül agresszív parlagfű szezon július végétől egészen az első fagyokig eltarthat.
Megszólaló: DR. RADECZKY ÉVA – TÜDŐGYÓGYÁSZ, ALLERGOLÓGUS

Bölcsőde
A mai napon az állványozással elkezdődött a bölcsőde felújítása. A rekonstrukció négy ütemben folyik, annak érdekében, hogy az intézmény működése zavartalan lehessen. A tetőszigetelés felújítása már különösen időszerű volt, a tervek szerint a fűtési szezon kezdetére befejeződnek a munkák.
Megszólaló: KÁLMÁNNÉ PÁJER ÁGNES – MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ

Forrás
Már régóta várták a lehetőséget a Forrás Néptáncegyüttes táncosai, hogy külföldi fesztiválokra, turnékra indulhassanak. Az együttes jelenleg Szardínián van, de hamarosan Mexikóba indulnak. A Forrás művészeti vezetőjét telefonon értük el.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – MŰVÉSZETI VEZETŐ

Könyvtár
Az elmúlt másfél évben csak online programokat szerveztek a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, a következő hetekben azonban újra élő rendezvényekre hívják az érdeklődőket. Egyebek mellett könyvbemutatóval, kiállítással, egészségügyi előadással és papírszínházzal várja a könyvtár régi és új vendégeit.
Megszólaló: JÓZSEF ROZSNYAI JÚLIA – FELNŐTT KÖNYVTÁROS
LÁSZLÓ ANIKÓ – GYEREKKÖNYVTÁROS

BKK
Az elmaradt előadások pótlásával kezdődött az őszi színházi szezon a Barátság Kulturális Központban, októbertől pedig újabb bérletes sorozat veszi kezdetét. A BKK munkatársai, felnőttek és gyerekek számára egyaránt érdekes és színvonalas előadásokat szerveztek, ezek részleteit ismerteti nézőinkkel az intézmény előadóművészeti igazgatóhelyettese.
Megszólaló: KOHUT KRISZTINA – IGAZGATÓHELYETTES, BKK

AJÁNLÓ: TÁNCPANORÁMA II. - 1. RÉSZ
Híradónk után a 2021-es Summerfest egyik látványos és emlékezetes programját, a második táncpanorámát idézzük fel. A következő órában az előadás első részét vetítjük nézőinknek, maradjanak velünk!