Híradó

Adás időpontja: 
2013. január 03, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Életbe léptek –számos területen jelentős változást hozott január elseje
Túl a csúcson – csaknem teltház van a százhalombattai hajléktalan szállón
Személyi változások – új igazgatója és felsős vezető-helyettese van az I.-es iskolának
Zene füleinknek – újévköszöntő koncertet ad St. Martin a Matrica Múzeumban

Változások január elsejétől
Csökkent a lakossági gáz, a villany és a távhő ára, állami fenntartásba kerültek a köznevelési intézmények, és a Munka törvénykönyvnek is sok új rendelkezése lépett hatályba. Hogy csak néhányat említsünk a 2013. január elsejével bekövetkezett változásokról. A legfontosabb tudnivalókat szedtük csokorba nézőinknek.

Új vezetők
Év végén nyugdíjba vonult Zentai Gáborné az 1. Számú Általános Iskola igazgatója, és Maitzné Mihály Ida, felsős igazgatóhelyettes. A Képviselő-testület döntése értelmében december 31-től maximum egy évre az iskola megbízott vezetője Pénzes Judit, megbízott igazgatóhelyettese pedig Mongyi Éva lett.
Megszólaló: Pénzes Judit – mb. igazgató

Hajléktalan szálló
Csaknem az utolsó férőhely is gazdára talált a százhalombattai Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézményben. A szállón jelenleg 75 fedél nélküli személyről gondoskodnak a Vöröskereszt munkatársai. A létszám minden korábbinál magasabb.
Megszólaló: Tóth Ildikó – a Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézmény vezetője

Páratlan szerda
Január 2-án újabb Páratlan szerdára várta az érdeklődőket László Bandy a Matrica Múzeumba. A képzőművész ezúttal francia szobrászokat és festőművészeket „mutatott be” közönségének.
Megszólaló: László Bandy - képzőművész

St. Martin
„St. Martin megint…. Húsz” címmel újévköszöntő ünnepi koncertet tartanak január 5-én, szombaton, 19 órától a Matrica Múzeumban. Az esten régi és új dalokkal várja a közönséget az arany-, platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész, akinek fia, Normann is színpadra lép majd.
Megszólaló: Dobos Ágnes – a Matrica Múzeum Pr munkatársa

Ajánló – Kerekasztal
A francia, az olasz és a német gasztronómiáról, finom ételekről, és édességkülönlegességekről is beszélgetünk mai Híradónk után jelentkező Közéleti Kerekasztal című műsorunkban. Vendégeink Vojtek Éva, a Cukrászmester Magazin főszerkesztője, Illéssy Mátyás, akit ezúttal az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület elnökeként hívtunk stúdiónkba és Vaslóczki Orsolya, a SUGAR Design Cukrászda termelő üzemvezetője.  Az ínyencségek mellett természetesen azt is megtudhatják, miként kapcsolódik össze az Egyesület tevékenysége, többek között a cukrászmesterséggel.