Híradó

Adás időpontja: 
2013. január 04, péntek, 19:00
Leírás: 

Évindító – megtartotta idei első sajtótájékoztatóját dr. Aradszki András országgyűlési képviselő
Vírusszemle – továbbra sincs influenzajárvány, de magas a felső-légúti megbetegedések száma
Csere-bere – Január 2-ig térítette vissza a TESCO a félresikerült karácsonyi ajándékok árát
Speciális meglepetés – Az 1. számú Gyermekklinikának szerveztek gyűjtést a Pest Megyei Speciális Mentők

Sajtótájékoztató
Megtartotta idei első sajtótájékoztatóját dr. Aradszki András országgyűlési képviselő az érdi Polgárok Házában. Beszámolt a költségvetés alakulásáról és azokról az intézkedésekről, amelyeknek köszönhetően  január elsejétől csökkennek a lakosság anyagi terhei.
Megszólaló: dr. Aradszki András – országgyűlési képviselő

Influenza
Noha már az ország sok településén fordultak betegek influenzaszerű tünetekkel háziorvosukhoz, összességében még alacsony az influenza aktivitása hazánkban. Különböző felső-légúti megbetegedéssel azonban sokan küszködnek. Erről a téli örökzöld témáról kérdeztük a százhalombattaiakat.

Véradás
Megtartotta idei első véradását a Vöröskereszt a százhalombattai Rendezvényközpontban. Az előző évek gyakorlatának megfelelően több mint 100 véradó vett részt az akción, ahol régi és új önkéntesekkel egyaránt találkozhattunk.
Megszólaló: Csákits Mihály - szervező

Közlemény
A Jobbik százhalombattai szervezete az alábbi közlemény ismertetésére kérte szerkesztőségünket. „Az elmúlt hetekben érdekes hírek láttak napvilágot városunkban, mely szerint a Jobbik helyi szervezete lepaktált a százhalombattai Demokratikus Koalíció kicsiny csoportjával. Ennek tekintetében a Jobbik mai napon sajtóközleményt adott ki, melyben Várnai Péter a Jobbik országos választmányának tagja a következőket mondta el. „Megdöbbentő a hír számunkra, és ezeket az alaptalan vádakat határozottan visszautasítjuk. Miután az ötvenes éveket idéző, hungarofóbiában szenvedő Demokratikus Koalíció a Jobbik betiltását szorgalmazza, ép eszű ember ilyenre nem is gondolhat. Gyurcsány Ferenc és bandájából egy életre elege lett a magyar nemzetnek, így éppen ő (ők) azok, akiknek távozniuk kellene a közéletből kommunista múltjuk és véreskezű kormányzásuk miatt. Ezek figyelembe vételével a Jobbik elhatárolódik a DK minden megnyilvánulásától, mert ezen kijelentésük után nem politikai ellenfél, hanem ellenség lett"
- Természetesen amennyiben az érintettek reflektálni kívánnak az itt elhangzottakra, számukra is biztosítjuk a nyilvánosság lehetőségét.

Speciális mentők
Sikeres volt a Pest Megyei Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület ajándékgyűjtési akciója. Az összegyűlt játékokat december 24-én adták át az 1. számú gyermekklinika kis betegeinek, szebbé téve számukra a szeretet ünnepét.
Megszólaló: Andorkó Tibor Gyula – a Pest Megyei Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület vezetője

Visszavitt ajándékok
Nem jó a méret, kevéssé tetszik a szín, netán már van egy a szekrényben – ez csak néhány példa a nem igazán sikeres karácsonyi ajándékokra. Az egyik legnagyobb magyarországi üzletlánc ezúttal is felkészült a kényes szituációkra, a TESCO kellemes meglepetésként január 2-ig visszatérítette a kellemetlen meglepetések árát.
Megszólaló: Varró Balázs – a TESCO Zrt. kommunikációs vezetője

Mozaik – ajánló
Kérjük, töltsék velünk az idei esztendő első szombatjának ebédidejét is, hiszen újabb adással jelentkezik Mozaik című magazinunk. Mindenképpen érdemes lesz velünk tartani, hiszen ezúttal is rengeteg érdekességgel, programajánlóval és főzőiskolával is várjuk Nézőinket.