Híradó

Adás időpontja: 
2013. január 07, hétfő, 19:00
Leírás: 

Vírusellenőrzés – Sok a beteg, de Százhalombattán még nem mutattak ki influenza vírust
Jégnyom – Tankautó szenvedett balesetet az M6-os autópályán, teljes volt az útzár
Húzós újév – Kis érettségit tartottak az Arany iskolában
Megint. 20 – Lemezbemutató koncertet tartott St. Martin a Matrica Múzeumban

Influenza
Jellemzően felső légúti, úgynevezett influenzaszerű megbetegedésekkel keresik fel háziorvosaikat a százhalombattaiak. Az influenza vírusa még nem jelent meg városunkban, ezért a szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy még nem késő beadatni a védőoltást.
Megszólaló: Dr. Horváth János - háziorvos

Kisérettségi
Január 3-a és 7-e között 59 Arany iskolás adott számot tudásáról kisérettségi keretében. A vizsgák sora még tavaly év végén elkezdődött, elsőként írásban bizonyítottak a tizedikesek, majd a szóbelik következtek.
Megszólaló: Mester Emilné – igazgatóhelyettes

Baleset
Csak a kora délutáni órákra fejeződött be a műszaki mentés az M6-os autópálya százhalombattai csomópontjánál, miután a hajnali órákban egy nyerges vontató a szalagkorlátnak ütközött. A sztráda Pécs felé vezető szakaszán délelőtt teljes útzár volt érvényben. A tankautó nyersolajat szállított. 
Megszólaló: Spitz Alexandra – a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Szerb Karácsony
A Juliánusz és a Gergely naptár közötti 13 napos eltérés miatt január 6-án ünnepelte Karácsony szentestéjét a szerb közösség. Ma délelőtt liturgiát tartottak a templomban, majd családi körben folytatódott az ünneplés.
Megszólaló: Radován Sándor – a Szerb Egyházközösség vezetője; Dalibor Milenkovic – szerb ortodox lelkész

St. Martin
Újévköszöntő koncertet adott St. Martin a Matrica Múzeumban. A művész közel egy évtizede visszatérő vendég az intézményben, ahol ezúttal régi és vadonatúj dallamok is felcsendültek.
Megszólaló: St. Martin - zenész

Ajánló – Paletta
Müller Péter íróval, az ezoterikus irodalom egyik legjelesebb képviselőjével is találkozhatnak kulturális magazinunk idei első adásában. A 76 éves filozófus a közelmúltban „Sorsról, életről” tartott előadást Százhalombattán. A mai palettában emellett színházat és zenét is felvonultatunk. További részletek pár perc múlva a Halom TV műsorán.