Híradó

Adás időpontja: 
2013. január 08, kedd, 19:00
Leírás: 

Csengőhang – Elkezdődött a második félév az immár állami fenntartásban működő százhalombattai iskolákban is
Álló víz – Továbbra is csekély forgalmat bonyolít le a tököli rév
Szabadságolás – Közös újévi koncertre készül Takáts Tamással a Freedom zenekar
Fonal vonal – Kiállítás nyílt a Gombolyag Klub munkáiból

Tanévkezdés
A háttérben folyó adminisztrációs munka mellett zökkenőmentesen megtörtént a százhalombattai iskolák „államosítása”,a pedagógusok időben megkapták decemberi járandóságukat. Akadnak még porszemek a „gépezetben”, ennek tisztázására hétfőn tankerületi értekezletet tartottak.
Megszólaló: Tamás Emília – az igazgatói munkaközösség vezetője

Közlemény
Most pedig Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő közleményét szeretném ismertetni.
„A választókerületek határainak tavalyi országgyűlési módosítása nyomán az érdi központú, az eddigi megyei 8. sz. választókerület a 1. sz. választókerület nevet kapta, és hozzá csatolták Törökbálint, Sóskút, Pusztazámor és Tárnok községeket. Ugyanakkor elcsatolták és a Szigetszentmiklósi központú, új 8. sz. választókerülethez rendelték Százhalombatta városát. Mivel ennek nyomán az országgyűlési képviselő az új települések képviseletét nagyrészt már átvette, kívánatos, hogy a képviselői jelenlét Százhalombattán is a megváltozott határok szerint alakuljon.  Ezért, valamint egyéb parlamenti elfoglaltságai miatt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úgy döntött, hogy 2013-ban már nem tart rendszeres fogadóórát Százhalombattán. Természetesen érdi fogadóóráin továbbra is kész a választópolgároknak bármilyen ügyben segítséget nyújtani. Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő elektronikus formában is elérhető az andras.aradszki@parlament.hu e-mail címen.”

Komp
Az előző évekhez hasonlóan, tavaly is viszonylag kevesen vették igénybe a Százhalombatta-Tököl között közlekedő kompjáratot. A legtöbben csak akkor választották a vízi közlekedést, ha az M0-on baleset vagy egyéb okok miatt torlódás alakult ki.
Megszólaló: Lerner János - kompkezelő

Közlemény
Kedves nézőink! A következőkben a Demokratikus Koalíció közleményét adjuk közre, amelyben a Jobbik, pénteken bejelentett közleményére reagálnak.
„A városban egy éve megjelent, és hivatalosan decemberben megalakult helyi szervezetünk, szélső jobboldali politikai támadások és lejárató kampányok középpontjába került, ezért az alábbi nyilatkozatot tesszük közzé: A Jobbik szélsőséges, kirekesztő baloldali és liberális embereket identitásukban megbántó és lekommunistázó agresszív hangvétele, a várost gyűlöletkeltéssel felforgató politikája mélységesen felháborít bennünket. Az erőszakot és eltorzult eszméket hirdető párt jogállamban és a Demokratikus Köztársaságban nem működhetne. Az elszegényedő és kilátástalanságba sodródó battaiak uszítása semmit sem old meg, csak súlyosbítja az amúgy is nehéz helyi és országos helyzetet. A Demokratikus Koalíció semmilyen erőszakos, félkatonai szervezetet nem támogat, megveti azokat a soviniszta kalandor politikusokat, akik a százhalombattai embereket kirekesztésre és gyűlölködésre hergelik! Ilyen jellegű botránypolitizálás soha nem volt Százhalombatta történetében, ezért szervezetünk elhatárolódik, minden ebbéli közléstől, megnyilvánulástól. Kijelentjük azt is, hogy a szappanoperákhoz hasonló ellenünk kitalált, „családbántó” históriák is bizonyos hatalmukat féltő képviselők fikciói! Akik a közösség objektív tájékoztatási kötelezettsége és a várost érintő valós problémák feltárása helyett, bennünket igyekeznek, kiadványaikban lejáratni, a valós városi problémákat, pedig elkendőzni, elmaszatolni kívánják. Bennünket nem lehet ilyen módon ellehetetleníteni, megtörni vagy elhallgattatni! A város ügyeivel kapcsolatosan, a jövőben is a város lakosainak érdekeit szolgáljuk, nem hatalmi szervilisekhez és politikailag inkorrekt, a törvényesség, morál, etika határait áthágó pillanatnyi érdekcsoportokhoz kívánunk alkalmazkodni! Elkeserítő, hogy politikai leszámolás, szakemberek megbélyegzése, a százhalombattai közvagyon államosítása folyhat! Nagyüzemeink leépítése és a hibás kormányzati döntések miatt, rengeteg előttünk tornyosuló problémával, kell a városnak szembenéznie. Vannak azonban akik politikai szolgálatra tett képviselői esküjüket, idejüket nem ezen problémák megoldására fókuszálják, hanem ellenünk irányuló „lejárató hadjáratot” rendeznek és ezt büszkén vállalják is. Mi ebben a botránypoltizálásban továbbra sem kívánunk részt venni! Minden ilyen jellegű tevékenységtől elhatárolódunk!”

Demokratikus Koalíció Százhalombatta

Freedom koncert
A Karthago zenekar frontemberével Takáts Tamással készül közös újévi koncertre a Freedom zenekar. A formáció rendszeresen örömzenével köszönti a százhalombattaiakat, 13-án vasárnap a Rendezvényközpontban lépnek fel. A Freedom számára eredményesen telt az elmúlt időszak, többek között újabb lemezük is megjelent.
Megszólaló: Katona Tamás – a Freedom zenekar menedzsere

Kiállítás
Megnyílt az idei év első kiállítása a Barátság Kulturális Központ Mini galériájában. Ezúttal a 10. születésnapját ünneplő Gombolyag Klub legszebb alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.
Megszólaló: Uti Lajosné – a Gombolyag Klub vezetője
Ajánló – Heti Sport

A VUK SE évértékelésével és a klub szakosztályainak idei céljaival foglalkozik a Heti Sport mai adása. Magazinunkban emellett felidézzük férfi kosárlabda csapatunk évnyitó bajnoki meccsét is. A Heti Sport Híradónk után kezdődik.