Híradó

Adás időpontja: 
2013. március 18, hétfő, 19:00
Leírás: 

Elfújta a szél – Százhalombattán is elmaradtak az ünnepi megemlékezések, pénteken lezárták a 6. számú főutat is

Mentőötlet - A Pest megyei Speciális Mentők is kivonultak a hóvihar sújtotta M1-es autópályára
Sima ügy – megkezdődött a városi út- és járdarekonstrukció
Telibe –Rendkívül sikeresen szerepelt a Százhalombattai Lövész Klub a VSZK-ban tartott Országos Bajnokságon

Hóvihar
Habár a nyugati országrészben tapasztaltakhoz képest nagyságrendekkel enyhébb volt a késői tél Százhalombattán, városunkat sem kímélte a zord időjárás. A legkritikusabb helyzet a Szabadság úton alakult ki, ahol folyamatosan tisztította az úttestet a SZÁKOM Kft. A 6. számú főút egy szakaszát le is kellett zárni. Voltak olyan battaiak, akik az M1-es autópályán rekedtek, az általunk felkeresett család 9 teljes órát töltött a hó fogságában.
Megszólaló: Pásztor Zoltán – a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatója; Dr. Bercziné Dr. Fazekas Olga

Speciális mentők
A Pest Megyei Speciális Mentők és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett a rendkívüli hóhelyzet miatt kialakult mentési munkákban a hétvégén. A szervezetet a Fejér Megyei Katasztrófavédelem riasztotta csütörtök délután az M1-es autópályára.
Megszólaló: Andorkó Tibor – a Pest megyei Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület elnöke

Elmaradt az ünnepség
Egyelőre még nincs hivatalos álláspont, de várhatóan április elején rendezik meg a városi díjátadó ünnepséget. Százhalombatta vezetése a résztvevők biztonsága érdekében halasztotta el a március 15-ei rendezvénysorozatot. Az ünnepségen adták volna át a Város Díszpolgára címet, és sok más elismerést is.
Megszólaló: Szigetvári József – a BKK igazgatója

Út- és járdarekonstrukció
Idén 309 millió forintból a város 16 helyszínén végeztet az Önkormányzat út- és járdarekonstrukciós munkát. A VSZK előtti parkoló kibővítése és a Barátság és Nefelejcs utcák csomópontjának felújítása már elkészült, ma reggel pedig a Hága László útra vonult fel a kivitelező Puhi Tárnok Kft.
Megszólaló: Rajkai Ágnes – a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának vezetője

Tűzesetek
Kukatűzhöz és egy társasházi lakáshoz riasztották a tűzoltókat Százhalombattán. A BKK-hoz közeli parkolóban egy szemétgyűjtő edény lobbant lángra, a Kodály sétányon pedig szerencsére csak egy odaégett étel okozott riadalmat.
Megszólaló: Spitz Alexandra – a Pest megyei Katasztrófavédelem szóvivője

Sportlövő OB
Városunkban került megrendezésre a 2013. évi Légfegyveres Országos  Bajnokság a hétvégén. A VSZK-ban kialakított lőállásokban három napon át tartott a megmérettetés és közel 400 versenyző állt rajthoz. A mieink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, minden előzetes várakozást felülmúlva 2 bajnoki címet, 5 ezüst és 2 bronzérmet szereztek.
Megszólaló: Győrik Csaba – a Magyar Sportlövők Oszágos Szövetségének kapitánya; Nagy György – az MSSZ elnöke; Kéri Attila – a Százhalombattai Lövész Klub elnöke;

Ajánló – Paletta
Az egyik legismertebb és legelismertebb zenésztől, Cipőtől búcsúzik Paletta című kulturális magazinműsorunk. Műsorunkban a felejthetetlen előadóval, szövegíróval 2006-ban készült interjút idézzük fel. Bódi László „Cípő” egy héttel ezelőtt hunyt el, 47 éves volt....